Благодарение на десетките приятели и дарители, само за 20 дни Българската хранителна банка събра сумата от 10 000 лв. за закупуване на хладилно съоръжение с обем 90 куб.м. То вече е поставено на мястото на повреденото в складовете на БХБ.

Близо една пета от сумата беше дарена онлайн чрез социалната мрежа за дарители „Платформата“ (platformata.bg), където Българската хранителна банка отправи апел.

„Благодарим на Фондация "Комунитас", BG Online Research, UBSOFT и ИНЧФриго за щедрата подкрепа, както и на над 30 индивидуални дарители, които дариха лични средства, за да може храната да достига годна до най-нуждаещите се българи! Признателни сме на всички, които се включиха и помогнаха. Благодарим и на Platformata.bg за помощта апелът ни да достигне до повече хора!“ – споделиха от екипа на БХБ.

bhb-hladilnik

Българска хранителна банка работи по високи стандарти за съхранение и управление на храната и ежемесечно подкрепя над  5 300 деца, възрастни, болни, хора в нужда.

Социалната мрежа за дарители „Платформата“ (platformata.bg) е създадена от Фондация “BCause” (“Помощ за благотворителността в България“).

Ако сте регистриран потребител, въведете Вашите данни за вход в долната форма.

Вход в Платформата

Вход Регистрация

Вход