Училищни работилници за характер 

 

Този апел създава възможност за участие чрез дарение в провеждането на нова серия от 15 училищни работилници за характер с 300 ученици от 15 училища в 15 града в България.

Деца и възрастни в страната и по света живеем в най-сложното, непредсказуемо и предизвикателно общество, което някога е съществувало. Все повече научни изследвания и практика доказват, че за пълноценно функциониране в тези съвременни обстоятелства, учениците днес имат също толкова голяма нужда от благополучие и характер, колкото и от академични предмети. Постигането на баланс между едното и другото в детската градина и училището е същността на позитивното образование и образованието за характер, иновативни образователни подходи по света и в страната.

В подкрепа на учители и училища в България, осъзнаващи, че доброто образование включва едновременно академични знания и умения за благополучие и характер, Характер.бг провеждаме училищни работилници за характер. Досега, имаме случени 11 работилници с над 200 ученици от 1 до 4 клас от 5 училища в област Благоевград. Вдъхновени от положителната обратна връзка на деца, родители и учители, Характер.бг планираме провеждането на нова серия от работилници през втория срок на учебната 2017-2018 година.

Работилниците целят да изградят обща лексика и базисно разбиране за най-доброто в учениците - техните индивидуални силни страни на характера. Провеждат се в рамките на един учебен час, с ученици от един клас, в тяхната класна стая в училище. Като методология, включват две части: теоретична, в която чрез тематични средства, дейности и дискусия обсъждаме с ученици същността на характера и избрани негови силни страни; практична, в която чрез творчески изяви като писане на кратка история или рисуване на конкретна сцена, учениците творят по избрана от тях силна страна на характера.

За по-интересно, индивидуализирано и ефективно провеждане на работилниците, Характер.бг подобряваме формата, добавяйки в предстоящите такива следните нови неща: 1) прожектиране на тематични видеа за характер; 2) разнообразяване на възможностите за творчески изяви; 3) акцентиране на 7 силни страни на характера с най-висока приложимост в образованието: любопитство, пламенност, упоритост, надежда/оптимизъм, саморегулация/самоконтрол, благодарност и социална интелигентност.

Изграждането на благополучие и характер е преди всичко работа в екип: нека заедно запретнем ръкави!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Споделете този апел в социалните мрежи

 
 

Изпратете покана на своите приятели от Фейсбук

Новини и коментари

Информация за инициатора Димитър Татарски
https://www.facebook.com/character.bg/
Адрес
Благоевград
Благоевград
България
Апели на инициатора Кликнете тук за да видите други апели на този инициатор
Снимка Име и фамилия Дарена сума Дата
1 Ели Манчева Сума: 50.00 BGN 2017-12-03 23:29:09

 50.00  лв.
са събрани от  2,000.00  лв.
оставащи дни
44
дарени
2.50%


Този апел ще получи всички средства, които са дарени до 31-01-2018

Дар за дарители


64x64
При дарение от 50 лева или повече ще получите:
Тематичен постер със силните страни на характера

1
Дара за дарители

QR код на апела

Апели - Платформата

Ако сте регистриран потребител, въведете Вашите данни за вход в долната форма.

Вход в Платформата

Вход Регистрация

Вход