Как да създадем апел?

По-долу е описано стъпка по стъпка как можете да създадете апел.
Можете да кликнете върху илюстрацията вляво от текста, за да увеличите изображението.

Влезте в Платформата

Ако вече имате регистрация, използвайте бутона "Вход в Платформата" в горната част на началната страница. Вход има и по-долу на началната страница.
За да създадете апел, да следите даренията за Вашите апели или да видите какво се случва с Вашето дарение, е необходимо първо да се регистрирате в ПЛАТФОРМАТА. Ако влезете с Вашия профил от Facebook, Twitter или Google, Вашата първоначална регистрация ще се създаде автоматично. Използвайте долния бутон за бърза регистрация.

Регистрирайте се сега!

Разгледайте създадените апели.

Изберете от горното меню "Апели". Използвайте филтрите в дясно, за да сортирате по категории. Можете да потърсите по място, а и по ключова дума, като я напишете в търсачката.

Ако някой вече е създал същия апел, помислете дали искате да създадете свой апел със същото съдържание. А може би е по-добре да дарите средства за този апел.

Разгледайте апелите!

Започваме!

Изберете от падащото меню "Апели" - "Създайте апел"
Информацията за създаване на апел е разположена на 6 стъпки - "под-странички".

Създадения от Вас апел няма да бъде запомнен от ПЛАТФОРМАТА, докато не попълните всички задължителни полета (отбелязани със звездичка) и докато не отбележите с клик, че сте съгласни с Общите условия.
Искам да създам апел!

Първо, Описание на апела

  • Изберете конкретен апел. Измислете и напишете крaтко и ясно име. - По-лесно се събират пари за "нова цигулка за Калина" отколкото за "подкрепете професионалния път на Калина".
  • Изберете подходяща категория - това ориентира дарителите, които търсят и имат предпочитания.
  • Посочете сумата, която Ви е необходима. Нека тази сума да е максимално реалистична.
  • Посочете срок, до който искате да съберете сумата. Не го удължавайте излишно.
  • Подробностите опишете в полето "Пълно описание". Там можете да форматирате текста, както намерите за добре.

Второ, Информация за получателя на даренията

В чия полза създавате този апел? Напишето името на получателя на даренията - физическо лице или организация.

Някои дарители искат да подкрепят апел в техния роден град - затова посочете града или селото (където живее цигуларката Калина, или където ще правите детска площадка, или където има дневен център...).

Добавете уебсайт на получателя, ако има такъв.

Одобряването на Получателя на даренията (физическо лице или юридическо лице) става на базата на представени от него/нея документи. Документите са основа за подписването на договор между Получателя на даренията, набрани чрез "Платформата", и Фондацията, която я управлява. Така гарантираме на дарителите, че с даренията им няма да бъде злоупотребено.

Администраторите на "Платформата" ще се свържат с получателя, за да поискат тези документи.

Трето, Информация за инициатора - това сте Вие.

За потребителите ще е видимо само Вашето име. Останалото ще бъде известно само на администратора.

Ако се чудите може ли Инициаторът на апела и Получателят на даренията да са едно и също лице - Да, може. Но не е задължително. Калина може сама да събира пари за нова цигулка, а също може нейна приятелка или родинина да бъде Инициатор.

Четвърто, Дар за дарители.

Тук можете да създадете и опишете предметни или други награди, с които да стимулирате дарителите за Вашия апел. Ако сте организация и имате рекламни тениски, шапки, чаши, календари, картички или други рекламни материали, можете да създадете Дар за дарители. Измислете си стимули на две или няколко стъпки.
Например: При дарение над 50 лева, дарителят ще получи рекламна чаша. При дарение от 100 лева - рекламна шапка, над 250 лева - тениска с лого или надпис. Над 500 лева - ще получи своя Дар за дарители лично от председателя на организацията. И т.н. ...
Опишете Вашите дарове и качете снимки, с които да ги илюстрирате. Така те ще изглеждат по-привлекателни.
Внимание: Имайте предвид, че ако създадете Дар за дарители, Вие сте изцяло отговорни за обезпечаването на заявения брой дарове, както и за тяхното изпращане до адресите на дарителите. Платформата не носи никаква отговорност за неизпратени и неполучени дарове.

Пето, Качете снимки и създайте галерия.

Със снимките можете да илюстрирате Вашия апел.
Препоръчителният размер за основната снимка на каузата е 715 x 360 px.
Системата няма да качи снимки (файлове) по-големи от 2Mb.

Можете да създадете галерия, като добавяте още снимки. Натиснете за всяка следваща снимка бутона "+". После изберете снимка(и) от компютъра си.

Шесто, Качете видео.

Разполагате с видео? - Чудесно! Ембедвайте го от Youtube или Vimeo.

Не забравяйте да кликнете, че сте съгласни с Общите условия, като преди това сте ги прочели.

Важно! Съгласно Общите условия на Платформата, ФПББ и Получателят сключват рамков договор за финансиране от участие на Получателя в Платформата. Договорът е безсрочен – един Получател може да има неограничен брой апели или подновяване на същия апел с нови обстоятелства. Договорът регулира начин на плащане на даренията, отчитане, подаване на актуална информация и визуализация. Договорът се изпраща на ФПББ сканиран за стартиране на апела, а после и подписан оригинал по пощата.
Изтеглете модел на договора, за да го попълните.

С натискането на бутона "Запази каузата", тя ще бъде запазена от системата, но НЯМА да бъде автоматично публикувана в ПЛАТФОРМАТА. Когато бъде одобрена от администратор, ще получите имейл в пощенската кутия с известие, че каузата Ви е активна. Това е! Ако сте готови, използвайте долните бутони.

Искам да създам апел! Искам да разгледам апелите!

Ако сте регистриран потребител, въведете Вашите данни за вход в долната форма.

Вход в Платформата

Вход Регистрация

Вход