Back to Campaigns

Спорт за дечицата от Фондация Дечица


В условията на глобална пандемия децата попаднаха в социална изолация, която постави нови изпитания пред всички нас. Работата на фондацията се преструктурира и дейностите започнаха да се провеждат онлайн.

 Това, от което децата имат най-силна нужда, е движение и спорт. Затова се нуждаят от средства за различни спортни дейности, както и за спортен лагер следващата година.

В тези активности ще се включат около 20 деца, които са клиенти на  социалните услуги, предоставяни от организацията и ще работят с тях два пъти седмично. 

Положителният ефект от спорта при първата вълна на COVID-19 беше преодоляване усещането за тревожност и безпокойство, засилване на позитивната нагласа към случващото се, укрепване на физическото и емоционалното здраве, висока степен на лична ангажираност и стремеж към лични постижения; работа в група, емпатия и толерантност. 

От фондация „Дечица“ смятат, че през зимните месеци дълготрайните последствия от епидемията ще са още по-тежки, защото децата няма да имат възможност да спортуват и да се движат.

Планираните месечни разходи възлизат на 350 лева. Те ще продължат поне една година напред, за което са необходими 4200 лв.

Фондация "Дечица" е българска неправителствена организация, чиято цел е да подкрепя деца в неравностойно положение, лишени от родителска грижа. За изминалите години са работили с над сто деца, помагайки им по различни начини да укрепнат емоционално, да израснат самоуверени, да вярват в себе си, да добият знания, умения и да обогатят общата си култура.

 В работата им участват специалисти от различни области, както и много доброволци. Всяко дете има възможност да получи индивидуална грижа, да открие областта, в която се чувства на-сигурно и да разчита на психологическа и емоционална подкрепа.

 Работата им не лека, но и безкрайно удовлетворяваща, защото те виждат добрите резултати и получават стимул да продължават напред!

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Теlus International Europe в България
Donated so far
 2,351  лв.

Goal amount
 4,200  лв.
End of Campaign
29.01.2021
Donor(s)
5

Category : Деца и младежи от институции

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Фондация Дечица

Donors

Donor Name
Amount
Nikolay Hristov  26  лв.
Aleksandrova  25  лв.
Mariya Peneva  100  лв.
Anonymous donor  200  лв.
Telus International Europe в България  2,000  лв.

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Теlus International Europe в България

Campaign QR Code

Спорт за дечицата от Фондация Дечица - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта