Back to Campaigns

Подкрепете клиниката на Animal Rescue Sofia


Animal Rescue Sofia е българска организация, работеща за решаването на проблема с бездомните кучета и котки. С помощта на хиляди хора създадоха приют „Фермата“, където 200 кучета получават медицинска помощ и грижа 365 дни в годината. Те са отворени за посетители и осиновители.

Стараят се да задомят при добри стопани възможно най-много животни, търсят им домове в България и в чужбина. Средно месечно задомяват около 70 кучета от улиците на София. Стремят се да помогнат на максимален брой кучета и котки в беда, като са ограничени единствено от ресурса, с който разполагат. Почти всеки ден поемат случаи на прегазени, насилвани, пострадали от човека или човешката среда кучета и котки.

Animal Rescue Sofia се издържа изцяло и само от дарения, няма бюджет от общината, държавата или от организации в чужбина. За задомяванията извън България си партнират с приюти и активисти в Германия, Австрия и Холандия. Техните колеги в чужбина им помагат, намирайки добри семейства за кучетата и котките, които спасяваме от улиците на София.

Клиниката към приюта има нужда от средства за закупуване на диагностични тестове за инфекциозни и векторни заболявания. Те са от изключително значение в работата на клиниката към приюта.

1. Anigen Test CaniV-4 е серологичен тест за диагностика на кърлежо- и комаро-преносими заболявания при кучетата (анаплазмоза, ерлихиоза, лаймска болест, дирофилария), всяко от които, ако не бъде лекувано, води до не необратими увреждания на органите, включително смърт.

2. Anigen Test Cird-3 Ag е серологичен тест за диагностика  на инфекциозни  заболявания при кучетата (гана, ифлуенца, аденовироза). Трите инфекциозни заболявания са с много висока заболяваемост и смъртност при неваксинирани животни (каквито са над 90 % от пациентите на клиниката), а недиагностицирани преносители на инфекциозни заболявания, които изначално са с много висока и смъртност и заболяемост, носят огромни рискове за останалите обитатели на приюта.

3. Anigen Test CPV/CCV/GIARDIA AG e серологичен тест за диагностициране на две вирусни заболявания при кучетата: кучешки коронавирус, който представлява инфекциозна чревна инфекция,  и парвовироза – силно заразно инфекциозно заболяване, и двете животозастрашаващи за малки неваксинирани кученца. 

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Telus International Europe в България
Donated so far
 4,006  лв.

Goal amount
 4,000  лв.
End of Campaign
31.12.2020
Donor(s)
26

Category : Природа / животни

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Animal Rescue Sofia

Donors

Donor Name
Amount
Anonymous donor  480  лв.
Стефани, Венцеслав и Стефан  50  лв.
Филип Ганчев  50  лв.
Daniela Georgieva  100  лв.
Anonymous donor  50  лв.

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Telus International Europe в България

Campaign QR Code

Подкрепете клиниката на Animal Rescue Sofia - Платформата
Платформата.бг © 2021. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта