Back to Campaigns

Учи с игра за климатичните промени!


Чрез тази кампания целим да наберем средства за отпечатването на  модерна настолна игра за климатичните промени в България. 

Защо за климатичните промени? Опазването на околната среда и намаляване на темпа на климатичните промени са едно от най-големите предизвикателства, пред които е изправено човечеството. Нужни са конкретни стъпки за възстановяване на нарушеното равновесие и за отговорно поведение и осъзнатост за последствията от нашите действия, в които трябва да възпитаме децата си. Ние от Българска фондация Биоразнообразие ще помогнем българските деца, техните учители и семейства да научат повече за начините да опазим природата и да намалим промените в климата в ежедневието си по забавен и лесен начин. 

Защо игра? Защото докато играем, лесно и неусетно учим за себе си, за сложния свят, в който живеем и за това какво можем да направим ние, за да бъде той едно по-добро място. Защото ще бъде подходяща както за разнообразяване на учебните занимания и теми в училищна среда, така и за свободното време и забавление у дома. Всеки ще иска да я има. 

Какво представлява играта? Стратегическа игра за 2+ играча, които могат да играят в екип или самостоятелно. Развитието на играта се базира на избора на играчите за дадено действие, като им дава възможност да сравнят резултатите от лесни решения, които са за сметка на природата, и от по-сложни и комплексни възможности за действие. Игралното поле и картите към него са оформени с лесно разбираеми графични елементи и пиктограми, лесни за възприемане. Правилата се обясняват бързо, а самата игра ще продължава около 30 минути. 

До кого ще достигне играта? Играта ще бъде разпространена безплатно до еко-клубове, кръжоци, класове, школи. През следващата година играта ще бъде награда за знанията и старанията на близо 300 деца и младежи, участници в организирани от нас конкурси и състезания на природозащитна тема, Допълнително, тя ще бъде разпространена до младежи, участници в нашите образователни програми, партньорски организации и активисти доброволци. Нашата организация също води множество работилници, изнесени класове и гостувания в училища, за чието провеждане играта ще бъде безценен ресурс за по-лесно представяне на темата за климатичните промени. 

Колко струва? Единичната производствена цена е 60 лв. с ДДС и целта ни е да отпечатаме 600 броя. Средствата за дизайн, концептуално разработване и част от печата вече са осигурени в рамките на международния проект на БФБ – GameOn!. Необходимо е нашата организация да събере оставащата сума от 5000 лв., за отпечатването на тиража за България. 

Кои сме ние? Българска Фондация Биоразнообразие (БФБ) е неправителствена организация, която работи за опазване на природата в България  в ключови за биоразнообразието райони като Централен Балкан, Пирин, Бургаските езера, Природните паркове „Странджа“ и „Беласица“, Западна Стара планина, Осогово и др. Интерпретацията и образованието за природата са сред нашите приоритети. 

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Йорданка Славова
Donated so far
 1,630  лв.

Goal amount
 5,000  лв.
End of Campaign
27.12.2020
Donor(s)
28

Category : Природа / животни

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Българска фондация Биоразнообразие

Donors

Donor Name
Amount
Росен  60  лв.
Станислав Гавалюгов  120  лв.
Емилиян Георгиев  10  лв.
Йорданка Петкова-Радоева  10  лв.
Гергана и Добрин  60  лв.

Giveback details


Donate 15 lv. and get:
Метална сламка за многократна
употреба, комплект 2 бр. и четка за
почистване в памучна торбичка Game on! Не
само ще помогнете за образователни
инициативи за природата, а ще можете
да намалите и своя личен екологичен
отпечатък.

Total: 50 gift/s/.
 

Donate 25 lv. and get:
Tениска от органичен памук GameOn, с
послание, че всеки от нас може да е
супер герой за природата и своя град.

Total: 20 gift/s/.
 

Donate 40 lv. and get:
Тениска от органичен памук GameOn +
метална бутилка, с послание в тон.
Всеки от нас може да е супер герой за
природата и своя град. С използването
на бутилката, намалявате използването
на еднократна пластмаса в ежедневието
си.

Total: 25 gift/s/.
 

Donate 60 lv. and get:
Нашата настолна игра за климатичните
промени! Ще бъде отпечатана в срок от
минимум 3 месеца.

Total: 30 gift/s/.
 

Donate 100 lv. and get:
Всички описани продукти до тук +
практична платнена торба GameOn!

Total: 25 gift/s/.
 

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Йорданка Славова

Campaign QR Code

Учи с игра за климатичните промени! - Платформата
Платформата.бг © 2021. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта