Back to Campaigns

Нашите герои са ваши герои! Заедно можем да им дарим арт терапия!


Фондация „АРТОН България“ дългогодишно провежда първата за страната болнична Програма АРТОН по арт терапия за деца с онкологични заболявания. Лечението с изкуство е най–лекото, носещо радост и вдъхновение! Арт терапията е забавление, но и емоционално възстановяване, помага на малките герои да се справят с тъгата, умората и страха, възникващи по време на борбата с коварното заболяване. С нея в стерилната болнична обстановка настава истинско вълшебство! Усмихнат арт терапевт поднася на децата пъстър избор от възможности за майсторене - рисуване с водни пастели, с акварел, дори с пръсти, изработка на пана с естествени материали или на пластики с бързосъхнеща глина, гравиране на собствени чаши, създаване на кукли от плат и прежда, изработка на бижута, декориране на кутийки за тайни. В друго занимание от пълен шкаф с инструменти всеки сам избира своя музикален инструмент и заедно в групата свири тактовите етюди, всички пеят и се смеят, ритмуват в синхрон под диригентство на благ и търпелив музикотерапевт.

В заниманията се включват всички – и малки, и по–големи деца, и тези, които водят на повод след себе си системите с лекарство, и онези, които не могат да станат и творят от леглото. И така в уютна артистична обстановка, обградени с топло внимание и подкрепа от приятел, децата неусетно се потапят в съвсем друга реалност, далечна от болничната  – тази на детските мечти и радост. Те творят и се чувстват спокойни, споделят свободно преживявания, опознават себе си и света, вдъхновяват се и взаимно си помагат. Това ги прави сигурни в пътя напред и пълни сърцата им с вяра!

Месечно програмата се провежда с около 50 деца. Необходими са средства за закупуване на художествени материали, хигиенни консумативи и хонорари на специалисти, което на месец възлиза на 830 лв., съответно за година 10 000 лв.

С дългогодишната си дейност ние постигнахме промяна в нагласите и практиките в медицинската общност към разширяване и обогатяване на психологичната подкрепа за децата с рак. Днес програмата по арт терапия подкрепя психологично малките герои така, както това се случва във всички  модерни онкологични центрове по света.

Помогнете ни да продължаваме напред! Да бъдем заедно за децата и да случваме вълшебството на лечението с изкуство!

 

Можете да подкрепите кампанията и с дарителски SMS с текст DMS ARTON на номер 17 777 за трите мобилни оператора.

 

 

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Фондация Артон
Donated so far
 11,336  лв.

Goal amount
 10,000  лв.
End of Campaign
29.12.2020
Donor(s)
19

Category : Лечение / рехабилитация

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: АРТОН България

Donors

Donor Name
Amount
Anonymous donor  60  лв.
Isobar Commerce Bulgaria  6,261  лв.
Anonymous donor  7  лв.
Мария Балева  430  лв.
Anonymous donor  200  лв.

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Фондация Артон

Campaign QR Code

Нашите герои са ваши герои! Заедно можем да им дарим арт терапия! - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта