Back to Campaigns

Фонд #ЗаДецатаНаГерои медици и учители, загинали в битката с Covid-19


Има времена на големи изпитания за всеки от нас и за всички като общество. Времена, в които повече от всякога трябва да сме хора и да бъдем заедно, за да преминем през изпитанията ако не леко, то поне запазили най-важното от себе си – човечността.

За съжаление, от март досега Ковид-19 пандемията не затихна, а стана по-силна. В началото на кризата ние, #Задоброто, направихме всичко по силите си да помогнем на медиците. Преди кризата наш приоритет винаги са били децата и тяхното здраве. Не сме спрели да мислим как да сме полезни в този повече от непредвидим период, който изправя държавата ни пред огромна здравна криза.

Не беше лесно да вземем решението, към което искаме да ви приобщим днес. Защото ще ни е трудно да преминем през толкова много болка. Болката на децата, загубили родителите си в битката с Ковид-19 – медици и учители. Тези, които бяха смели и се бориха, спасяваха животи, палиха искрата, горяха и изгоряха в работата си. Те винаги ще светят. Трябва да ги помним. Всеки. Всички. Хората, който бяха най-отпред и загубиха живота си, докато изпълняваха мисията да ни лекуват и да будят сърцата и умовете на децата ни. Те оставиха деца. Тях най-силно са обичали и за тях са се тревожили в последните си часове. На нас оставиха децата си.

Днес ние искаме да им кажем: ние ще бъдем до децата ви. Грижата за тях ще е благодарността ни към вас.

Целта на кампанията е да съберем първоначална сума в размер на 150 000 лева. От тях децата ще получават стипендия от 500 лв. месечно. Критериите за отпускане на стипендия ще бъдат публикувани на сайта, на фейсбук страницата и във фейсбук групата на Проект #Задоброто, в медиите.

Фондът ще бъде управляван от Обществен съвет. Той ще приема документите, ще отпуска стипендиите, ще проследява как се използват парите, ще се отчита пред дарителите.

Започваме тази кампания заедно с Фондация BCause, учителя Петър Велков и с подкрепата на организациите „Гората.бг“, „Капачки за бъдеще“, „На първа линия“, на доброволци и дарители. Техни представители ще бъдат част от Обществения съвет.

Колеги, приятели и близки, разкажете ни за загиналите медици и учители. За да споделим болката и за да ги помним. Така те ще продължават да живеят и да ни вдъхват сили във времето на изпитания. Време на истински Герои.

Проект #ЗаДоброто

Можете да подкрепите кампанията и с дарителски SMS с текст DMS GEROI на номер 17 777 за трите мобилни оператора.

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Проект #ЗаДоброто
Donated so far
 152,239  лв.

Goal amount
 150,000  лв.
End of Campaign
14.01.2022
Donor(s)
584

Category : Образование / наука

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Децата на загинали от Covid-19 медици и учители

Donors

Donor Name
Amount
Anonymous donor  20  лв.
Ваня Иванова  30  лв.
Isobar Commerce - служители  3,000  лв.
Anonymous donor  10  лв.
Anonymous donor  500  лв.

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Проект #ЗаДоброто

Campaign QR Code

Фонд #ЗаДецатаНаГерои медици и учители, загинали в битката с Covid-19 - Платформата
Платформата.бг © 2023. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта