Back to Campaigns

Готови за успех


Стипендиантската програма "Готови за успех" е програмата на ФПББ, осъществявана от 2006 г. От 2009 за каузата може да дарявате и онлайн, в рамките на дарителската платформа на ФПББ под надслов Да даряваш е чудесно! 

Програмата подкрепя образованието на деца и младежи без родители, отгледани от роднини или в социални домове. Тези деца разполагат с минимални ресурси, за да покрият основните си потребности, принудени са да работят и рядко продължават образованието си - единственият им доход е отпусканата от държавата пенсия.

Стипендиите „Готови за успех" са уникални с две неща.

Първо, средствата за стипендиите са осигурени изцяло от дарения - от фирми, и от частни лица.

И второ, водещ критерий е успехът на кандидатите. Програмата подкрепя младежите не просто защото са ощетени от съдбата, а защото имат изключително добри постижения и отличен успех. В този смисъл програмата е и предприемаческа.

Програмата се подкрепя от множество частни дарители и компании, работещи в България. Традиционно домакин на церемонията по връчването на стипендиите е Софийският университет „Св. Климент Охридски".

Как набираме средства за програмата

Целогодишно ФПББ набира средства за стипендиите "Готови за успех". За нашите стипендианти тази подкрепа е много повече от пари – тя е знак за одобрение и подкрепа от обществото за направения от тях избор - да успеят с лични усилия.

Кой може да бъде стипендиант на програмата

Стипендиите се дават на ученици от гимназиалния курс - след завършен 11 клас и на студенти без родители - сираци и полусираци, обучаващи се в държавни учебни заведения.

Mинималният необходим успех е 5.00 за студенти и 5.50 за ученици.

Средният успех на стипендиантите през учебната 2013/2014 година е над Отличен 5,80.

Какъв е размерът на стипендиите

Стипендиите се отпускат за една учебна година (десет месеца). Eдногодишната студентска стипендия е 2000 лева, а ученическа – 1000 лева. Допълнително програмата дава и специални стипендии.

Колко стипендии отпускаме годишно

Броят на стипендиите "Готови за успех" зависи от сумата на набрани през годината дарения. Интересът към стипендиантската програма се увеличава с годините. Нараства дарителската подкрепа и програмата дава повече от 100 стипендии годишно.

Изпратете дарителски SMS с текст на латиница DMS USPEH на номер 17 777
(за абонати на GLOBUL, VIVACOM и M–Tel)

Благодарим за медийната подкрепа на Българското национално радио, Нова телевизия, сп. Мениджър, сп. Обекти, Дневник и Капитал. 

Координатор: Яна Рупева

yana [at] bcaf [.] org

Тел: 02 // 987 1574, 981 1901, 988 0080

Default Avatar
ФПББ
Donated so far
 71,911  лв.

Goal amount
 80,000  лв.
End of Campaign
01.12.2016
Donor(s)
8

Category : Образование / наука

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Фондация "Помощ за благотвортелността в България"

Donors

Donor Name
Amount
Веселина Йорданова  100  лв.
Anonymous donor  65,000  лв.
Мариана Ахрянова  100  лв.
Boyko Ivanov  600  лв.
Таня Тодорова  200  лв.

Campaign QR Code

Готови за успех - Платформата
Платформата.бг © 2020. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!