Back to Campaigns

Бистра вода за хижа 'Тъжа'!


БИСТРА ВОДА (НОВ ВОДОПРОВОД) ЗА ХИЖА 'ТЪЖА'

Хижа 'Тъжа' се намира в Централен Балкан, на един ден преход от двата му първенци - вр. Ботев 2376 м и вр. Голям Кадемлия 2276 м. Хижата се стопанисва вече 21 години от Туристическо дружество “Приста”, гр. Русе.

Имаме проблеми с водопровода за питейна вода! Захранването на хижата става от каптирано изворче, отстоящо на 600 м западно от нея. Тръбопроводът е правен преди много години от етернитови тръби (съдържащи азбест!). Трасето минава през букова гора. С годините, корените на дърветата нарастват и притискат тръбите, като ги разделят една от друга. През пролуките изтича много питейна вода, а в тръбите влизат почва, пясък и листа. В резултат хижата остава без или с по-малко вода.
През април т.г. ремонтирахме за пореден път авария по този тръбопровод. Хижата остана няколко дена без вода, за късмет - през “забранения” заради епидемията период.
Решението е: подмяна на старите, износени, канцерогенни тръби със съвремени полиетиленови (черни) тръби за питейни водопроводи. Нужни са ни още 500 м тръби, съединителни елементи, помощни материали и филтърна колона преди хижата. С доброволен труд и дарения вече са подменени 100 м от тръбите. Необходими са ни 2000 лв, половината от които вече са осигурени с помощта на Фондация “BCause” (Бикоуз в помощ на благотворителността).

Обръщаме се към всички планинари, които обичат да посещават хижата с призив да дарят, за да съберем и недостигащите 1000 лв. чрез Platformata.bg. Нека през есента гостите на х. 'Тъжа' да пият бистра и чиста водица!

А ако остане някой лев - ще бъде вложен в изолацията на фасадата на хижата, която се извършва в момента.

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Сашо Попов
Donated so far
 1,949  лв.

Goal amount
 1,000  лв.
End of Campaign
31.08.2020
Donor(s)
48

Category : Подобряване на средата

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: ТД 'Приста' - Русе

Donors

Donor Name
Amount
Галя Георгиева  50  лв.
Anonymous donor  10  лв.
ния стоянова  10  лв.
Kamen D  30  лв.
Anonymous donor  20  лв.

Giveback details


Donate 50 lv. and get:
Сертификат и нощувка за 2-ма в х. Тъжа

Total: 20 gift/s/.
 

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Сашо Попов

Campaign QR Code

Бистра вода за хижа 'Тъжа'! - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта