Back to Campaigns

Да допринесем за по-жизнени български села


Как да допринасяме трайно и редовно за благополучието на селата в България? Да са по-жизнени, споделени, а културните и природните им съкровища – по-видими и ценени? 

С повече посещения там, повече срещи с местните хора и работа с ръце - рамо до рамо с тях. Семпло общуване и малки, видими подобрявания на средата. Вече 5 години работим тези срещи да стават все по-лесно осъществими с нашата Резиденция Баба.

 <> <> <> <> <>

С ръце за село са новите ни доброволчески акции, част от платформата Резиденция Баба.

От юни месец млади хора от цяла България се включват в доброволчески акции в села, в които сме били с Резиденцията. Те помогнаха за почистването на паркове в селата (с. Паволче, Войнягово и Челопек), за освежаването на каменни чешми (с. Черньово), за бавното възстановяване на киносалон (с. Кошава), за почистване на екопътека (с. Манастир) и - това е само началото.  

За да продължат да се случват тези ползотворни селски срещи, обаче, имаме нужда от подкрепата ви. Нужни са ни средства, за да могат тези акции да не стават тежест за самите местни медиатори и за да могат още повече добросърци да посещават селата. 

 <> <> <> <> <>

Какво не ни достига?

По-конкретно, помощта ви за предстоящия месец АВГУСТ, би означавала купуване и достъп до:

* инструменти, необходими за акциите в селата (лопати, четки, клещи, стълби, резачки и др. работни комплекти в зависимост от спецификата на акцията)

* материали - бои, дървени дъски и др. плоскости, табели, почистващи препарати и пр.

Те ще станат част от селска банка за инструменти, която ще може да се ползва от местните хора и от доброволците, които идват и занапред. 

* транспорт - за предварително пътуване на екипа и среща с местните координатори в селата, както и пътни на човек, който да ще отразява със снимки и видеа самите акции;

* администриране и комуникация - онлайн птичките от екипа, които се грижат информацията за акциите да стигне до необходимия брой добросърци, също имат нужда от подкрепа.

* координация - колкото и лекодушни и кратки да изглеждат акциите, те се случват единствено след интезивна и постоянна комуникация с добросърците и местните координатори и възрастните хора в селата (т.е много телефонни разговори, пътуване, пазаруване на необходими материали и др. логистични нужди).

* храна - минимумът, който може да покрием за добросърците, които даряват времето и труда на ръцете си за село.

 

<> <> <> <> <>

БЛАГОДАРИМ! 

За случилите се до момента селски подвизи, може да проследите във формуляра за кандидатстване, репортаж по национална телевизия, както и в сайта ни и при страхотните ни партньори TimeHeroes - всяка от акциите ни присъства и при тях със заглавие "С ръце за село".

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Йоана Стоянова
Donated so far
 450  лв.

Goal amount
 5,000  лв.
End of Campaign
14.09.2020
Donor(s)
9

Category : Подобряване на средата

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: 'Фабрика за идеи'

Donors

Donor Name
Amount
Маргарита Евтимова  30  лв.
Anonymous donor  20  лв.
Anonymous donor  30  лв.
Anonymous donor  120  лв.
Anonymous donor  40  лв.

Giveback details


Donate 100 lv. and get:
Диск с народни песни от с. Дряново /
Дряновските Баби

Total: 50 gift/s/.
 

Donate 50 lv. and get:
Юзче с лого "Резиденция Баба"

Total: 60 gift/s/.
 

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Йоана Стоянова

Campaign QR Code

Да допринесем за по-жизнени български села  - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта