Back to Campaigns

Запази усмивката на Зара


Зара е момиченце на 8 години, което е с диагноза - вътрешна хидроцефалия, амавроза (дефицит на зрение или т.нар.слепота от мозъка) и ДЦП - спастична квадрипареза. До този момент е оперирана 10 пъти в България, сменени са две мозъчни клапи и е преминала още 3 оперативни интервенции  с автоложни клетки от костен мозък - BMAC Therapy в Истанбул.

През 2020 год. на Зара предстои ортопедична интервенция – поставяне на ботокс в областта на таза и корекция на дясното стъпало. Стойността й е 9500 EUR и средствата за нея са набрани. Интервенцията беше предвидена за началото на април, но  отложена заради епидемията от коронавирус. Очаква се нова дата за нея и дата за изследване "Анализ на походката" - в Истанбул, на базата на което ще се прецени отново ортопедичната хирургична намеса. След възстановяване ще са необходими поне 3 месеца интензивна рехабилитация, която тя провежда в център РИБЕМ - Истанбул. Стойността за 1 месец е 4320 евро, а заедно с престоя необходимата сума е 5320 евро на месец.

Предстои й преглед от офталмолози от клиниката на Фьодоров, който се предвижда да бъде в Сърбия и след който ще се прецени възможността за операция или стимулативно действие.  Имаше дата и за нея към края на месец март, но поради епидемиологичната обстановка също е отложен. Очаква се дата и от там.

Сумите за рехабилитация, изследвания, прегледи и медицински нужди са непосилни за нашето семейство и се обръщаме към всички вас - с молба за подкрепа.

Благодарим на всеки протегнал ръка към Зара! 

 

 

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Йорданка Стефанова
Donated so far
 1,934  лв.

Goal amount
 30,000  лв.
End of Campaign
27.01.2021
Donor(s)
54

Category : Лечение / рехабилитация

Legal state: INDIVIDUALS

Beneficiary: Велизара Василевa Богоева

Donors

Donor Name
Amount
Anonymous donor  20  лв.
Anonymous donor  20  лв.
Веселина Йорданова  60  лв.
Anonymous donor  20  лв.
Таня Шаламанова -Димитрова  25  лв.

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Йорданка Стефанова

Campaign QR Code

Запази усмивката на Зара - Платформата
Платформата.бг © 2020. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта