Back to Campaigns

За децата на самотните майки / Фондация САРРА


Всяко дете заслужава щастливо детство. В България децата, отглеждани само от единия родител са пораснали преждевременно, защото вече са се сблъскали с най-черните житейски краски. Недоимък, недохранване, лоши битови условия, липса на играчки, учебници и помагала. Ние, във Фондация САРРА инициираме кампанията „За децата на самотните майки“ с цел да подпомогнем няколко български майки, за които всеки ден е борба.

Д.Г.М., на 35 г. е самотна майка на три деца /1 г., 11 г., 13 г./. Нейният живот драматично се преобръща преди 6 години. Тя е имала спокоен и нормален живот до момента, в който съпругът е претърпял инцидент и тя  остава сама с две малки деца на ръце. Тя събира сили и кураж да продължи напред. Преди 2 години се запознава с един човек, който е загрижен за нея и децата и й вдъхва увереност, че може да бъде отново щастлива и обичана. За съжаление на четвъртия месец от бременността, той се връща в родината си и повече не се обажда, дори и след, като синът му се ражда. Така Д.Г.М. остава единствения родител и на трите деца. Семейството живее под наем, което допълнително утежнява семейния бюджет.  Всеки месец плащането на наема, покриването на режийните разходи са изпитание,  защото тя работи едва по 4 часа на ден и то на непълна работна седмица.

С.Р.Л., на 32 г. е самотна майка на 8 деца /14 г., 11 г., 10 г., 9 г., 7 г., 5 г., 4 г. и 3 г./. Животът на семейството се преобръща, когато преди 2 години, съпругът е задържан и осъден с ефективна присъда. Семейството се озовава на улицата, без дом и без средства. В резултат на дарителски кампании, семейството е подпомогнато и е настанено да живее в къща, предоставена безвъзмездно от дарител. За съжаление, къщата не е била поддържана през годините и в момента се нуждае от основен ремонт. С.Р.Л. работи на непълен работен ден, за да може да се грижи и за децата си. Семейството е в изключително тежко финансово положение. Не достигат средства за покриване на базовите нужди на децата. 

И това са само част от самотните майки, на  които Фондация САРРА помага. Общо децата, които се нуждаят от подкрепа са 19. Те имат нужда от пълноценна храна и витамини, за да растат здрави. Те имат нужда от сезонни дрехи и обувки, за да изглеждат, като своите връстници и да не се притесняват да отидат на училище. Те имат нужда от учебни пособия и лаптопи, за да бъде учебният им процес гладък и ефективен. Детството е най-важният етап в човешкото развитие, а ние можем да им помогнем да имат нормално и щастливо детство.

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Bozhidarka Yordanova
Donated so far
 385  лв.

Goal amount
 5,000  лв.
End of Campaign
10.07.2020
Donor(s)
8

Category : Деца в риск

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Фондация САРРА

Donors

Donor Name
Amount
Лилия Карамфилова  20  лв.
Юлкяр  120  лв.
Anonymous donor  10  лв.
Anonymous donor  50  лв.
Васил Бъсин  60  лв.

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Bozhidarka Yordanova

Campaign QR Code

За децата на самотните майки / Фондация САРРА - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта