Back to Campaigns

Подкрепи стипендиантите на Готови за успех


“Искам да съм успешен, защото желая да помагам на хора със сходна на моята съдба”, казва Теньо Георгиев - бивш стипендиант и настоящ дарител.

В тези думи се крие духът на стипендаинтската програма "Готови за успех". Желанието да върнеш доброто, да оцениш подкрепата и да предадеш нататък!

Децата, останали без родители, рядко имат финансова възможност да продължат образованието си - за да оцелеят са принудени да работят. Почти половината от приетите студенти без родители отпадат в процеса на обучение поради липса на финансови възможности.

За изминалите 14 учебни години раздадохме 1433 стипендии - общата им стойност надхвърля 2 000 000 лв. Нашите стипендианти се обучават в престижни университети и специалности в България, те са мотивирани, целенасочени и активни.

В края на тази академична година направихме анализ и взехме решения за промени, които ще позволят стипендиите да имат най-осезаем принос за живота, успешното завършване на обучението и личностното развитие на децата и младежите, които ги получават.

Освен учениците в 12 клас за стипендии могат да кандидатстват и учениците в 11 клас. Размерът на стипендиите за ученици се запазва – 1000 лева годишно.

Подкрепата за студенти в медицински специалности се увеличава

Стипендиите за студенти за учебната 2020-2021 година се увеличават – те ще бъдат 2500 лева годишно и ще бъдат отворени само за специалностите медицина, дентална медицина, рехабилитация и медицински сестри. Бъдещите лекари и сестри имат най-големи ограничения да работят паралелно с ученето си и най-дълго време се обучават и специализират с ниско възнаграждение.

Специални стипендии за най-нуждаещите се

Тази стипендия е за студенти от всички специалности, които са в особено затруднение, ограничения и трудности да завършат обучението си. Със специалните стипендии ще подпомогнем деца и младежи, загубили и двамата си родители или отраснали в социални институции, или имат физически увреждания. Размерът на стипендиите ще бъде – 2500 лева годишно.

Стипендиите набираме изцяло от дарения – от хора и компании, които подкрепят тези млади хора в усилията им да завършат образованието си.

Надяваме се да застанете до нас в каузата!

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Веселина Йорданова
Donated so far
 1,957  лв.

Goal amount
 10,000  лв.
End of Campaign
27.12.2020
Donor(s)
8

Category : Образование / наука

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Фондация Бикоуз

Donors

Donor Name
Amount
Anonymous donor  112  лв.
Anonymous donor  625  лв.
Daniel  0  лв.
ILONKA  100  лв.
Боян Шейтанов  100  лв.

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Веселина Йорданова

Campaign QR Code

Подкрепи стипендиантите на Готови за успех - Платформата
Платформата.бг © 2020. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта