Back to Campaigns

Невидима вечеря – топла вечеря за 30 незрящи възрастни души


Предизвикателството  

В настоящото извънредно положение всички сме уязвими. За много от нас въведените и препоръчителните мерки намаляват рисковете многократно, но има и хора, за които ежедневните предизвикателства придобиват още по-голям мащаб, а предпазните мерки са много по-трудно изпълними. Незрящите хора участват в света около себе си чрез докосване и вербална комуникация. Възрастните незрящи хора са изложени на много по-голям риск при излизане поради нуждата от допир до различни повърхности и много често нямат на кого да разчитат за ежедневните си нужди.

Решението

Решихме да помогнем на 30 незрящи възрастни с това, което правим най-добре – вкусна храна. С подкрепата на партньорите ни от „Съюза на слепите – София, район Изток“ ще подпомогнем 30 от най-нуждаещите се възрастни незрящи хора в района. 5 дни в седмицата ще им доставяме топла храна, професионално подбрана и приготвена, според всички норми и изисквания на патронажа на възрастни хора. Така ще намалим излизането от дома им, докосването до различни повърхности и риска от предаване на животозастрашаващи болести.

Кои сме ние?

„Тъмен ресторант Тенебрис” – първият „тъмен ресторант” на Балканите, отвори врати преди малко повече от година, през която успя да се докаже като място, променящо нагласите и предубежденията. В нашия екип има петима незрящи колеги - основна част от концепцията на „Тенебрис”. Фондация „Сърцето на Йелена“ е неправителствена организация в обществена полза с цел подпомагане на хора в неравностойно положение. Университетски аварийно-спасителен отряд е неправителствена организация, специалист в спасяването в градска среда, работеща активно за подготовката на членовете си и обществото за адекватна реакция при бедствия, аварии и катастрофи. 

Как ще го направим?

Всеки ден екипът на ресторант „Тенебрис” ще приготвя различно меню, състоящо се от супа, основно и десерт. Доброволците от Университетски аварийно-спасителен отряд ще се включат, като осигурят доставянето на пакетираната вечеря от ресторанта до прага на всеки дом.

Как да се включите?

Започваме с раздаване на „невидимата вечеря“ на 30 възрастни незрящи хора в продължение на една седмица. Целта ни е с ваша помощ да съберем достатъчно средства, за да продължим помощта до 13 май или отменянето на извънредната ситуация. С надеждата, че ако съберем повече средства от обявената цел, имаме капацитета да разгърнем операцията по подпомагане от 30 на 100 незрящи възрастни души във всички региони на София. Ще се радваме да ни подкрепите, за да продължим да изпълняваме своята мисия – да подкрепяме незрящите хора, като запазим тяхното достойнство и здраве!                                                              

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Пламен Веселинов
Donated so far
 7,925  лв.

Goal amount
 6,600  лв.
End of Campaign
28.04.2020
Donor(s)
87

Category : Трета възраст

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Фондация 'Сърцето на Йелена'

Donors

Donor Name
Amount
Маги Цветанова  50  лв.
Anonymous donor  10  лв.
Anonymous donor  30  лв.
Anonymous donor  20  лв.
Anonymous donor  1,000  лв.

Giveback details


Donate 300 lv. and get:
Червено вино Редарк 0,75 л.

Total: 10 gift/s/.
 

Donate 1000 lv. and get:
Ваучер за вечеря на тъмно в р-т
Тенебрис за двама

Total: 5 gift/s/.
 

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Пламен Веселинов

Campaign QR Code

Невидима вечеря – топла вечеря за 30 незрящи възрастни души - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта