Back to Campaigns

Помогни сега на жени и деца, пострадали от насилие!


 

В условията на извънредно положение екипът на Фондация “П.У.Л.С.“ продължава да оказва подкрепа на пострадали от насилие, основно жени и деца. Консултираме хора, пострадали от насилие посредством мобилно консултиране или чрез Messenger и Viber, според възможностите на потърпевшите, както и да предоставя 24- часова закрила на нуждаещите се в двата кризисни центъра към организацията.

Домашното насилие се проявява във всички нива на обществото и във всички общества по целия свят. Особено сега в условия на извънредно положение социално-икономическият натиск и страховете нараснаха, и ние сме свидетели на глобално увеличаване на домашното насилие. Семействата са затворени вкъщи, принудени да прекарват 24 часа заедно. Деца и родители са изолирани от света. Това увеличава конфликтите и агресията, а потърпевшите са принудени да живеят в капана на домашното насилие.

В момента кризисните центрове имат наложен строг режим на прием, а капацитетът е пълен. Фондация „П.У.Л.С.“ предоставя закрила и подслон на над 20 майки и деца, пострадали от насилие и консултира над 100 човека ежеседмично. Нуждите от подкрепа на пострадалите в и извън кризисните центрове се увеличават.


Държавната подкрепа продължава да бъде крайно недостатъчна, а ресурсите за помощ намаляват. За хранене на ден на човек в кризисен център държавата отделя 1,67 лв..
Реалните седмични разходи за двата кризисни центъра към Фондация “П.У.Л.С.“ са около 1000 лв. - това включва храна, осигуряване на специални храни за бебета и малки деца, лекарства, санитарни консумативи, почистващи продукти, предпазни средства и др.

Имаме нужда от Вашата помощ, за да продължим да помагаме!

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Юлия Андонова
Donated so far
 3,428  лв.

Goal amount
 3,300  лв.
End of Campaign
25.05.2020
Donor(s)
39

Category : Човешки права

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Фондация "П.У.Л.С."

Donors

Donor Name
Amount
Anonymous donor  30  лв.
Емили Стефанова  20  лв.
Anonymous donor  50  лв.
Anonymous donor  300  лв.
Anonymous donor  0  лв.

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Юлия Андонова

Campaign QR Code

Помогни сега на жени и деца, пострадали от насилие!  - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта