Back to Campaigns

Осмометър за Педиатрията в София


Здравейте Приятели,
имаме една много добра новина, даже две много добри новини! :)
Свързани са с кампанията ни за събиране на средства за закупуване на осмометър за Педиатрията.

Първа добра новина: С нас се свързаха прекрасните Жълти Стотинки, които изразиха желание и готовност да закупят изцяло така необходимото обордуване. От сърце благодарим! Невероятни сте Жълти Стотинки!

Втора добра новина: Към момента по кампанията са събрани 2350лв., с които ще закупим за Педиатрията в София единствения за София пистолет за бъбречна биопсия за деца! С този пистолет бъбречната биопсия почти няма да боли, защото се прави с изключително тънки игли, а изстрелването им към бъбрека е бързо, точно и за секунда. Към настоящия момент единсветното в страната ни отделение по детска нефрология и хемодиализа не разполага с такава апаратура. Е от днес това вече ще е в миналото. Поръчваме пистолета, който струва 2100лв. с ДДС и съответните консумативи, за които ще стигнат останалите събрани средства.
С това кампанията се закрива, а ние от сърце благодарим на всички вас, които не спираме да променяме света #задецатаГерои.

Проект #за доброто сме доброволци, които искат да правят добро. Има много за правене. Каузите се увеличават. Доброволците и енергията – също.
След успешните ремонти на нефрологичното и интензивното отделения на Педиатрията и успешната кампания за закупуване на инфузионни помпи (перфузори), искаме да помогнем на болницата и с още нещо - осигуряване на полуавтоматичен осмометър.
Осмометърът е специален апарат, който се използва за бързо определяне на вариацията на криоскопичната точка (осмотично налягане) в биологични и фармацевтични течни проби. До този момент е нямало такъв уред в лабораторията по Нефрология.
Той би бил много полезен при деца с различни бъбречни заболявания: нарушения във функцията на бъбречните тубули, с бъбречна недостатъчност, редица ендокринни заболявания като безвкусен диабет, при интоксикации с различни лекарства и би допринесъл за поставяне на точна диагноза и ранно лечение при тези деца. Използва се от най-ранна възраст - на практика новородени и младежи до 18 години.

Подкрепете ни отново, за да можем заедно да продължим да случваме доброто!

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Проект #задоброто
Donated so far
 2,882  лв.

Goal amount
 10,900  лв.
End of Campaign
30.03.2020
Donor(s)
42

Category : Лечение / рехабилитация

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Специализирана болница за активно лечение по детски болести - "проф. д-р Иван Митев" ЕАД - София

Donors

Donor Name
Amount
Anonymous donor  100  лв.
Веселина Йордаова  50  лв.
Anonymous donor  10  лв.
Стан Б. Й.  40  лв.
Росица Братованова  50  лв.

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Проект #задоброто

Campaign QR Code

Осмометър за Педиатрията в София - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта