Back to Campaigns

От любов към децата, земята и природата!


Ние от Фондация Ботаника Лайф сме си поставили за цел да запознаем възможно най-много млади хора с принципите на устойчивото и природосъобразно земеделие. Вярваме, че грижата за здравето на земята, е първата стъпка в грижата за здравето на хората.

През последните две години организирахме обучителни курсове и учебни практики на тема „устойчиво земеделие“ - как да отглеждаме екологично чисти плодове и зеленчуци. В тях взеха участие както младежи от професионални гимназии, така и деца от центрове за специална образователна подкрепа. За реализиране на дейността си сме създали учебни градини на територията на базата ни в село Надарево, област Търговище. В тези градини учим младежите на принципите на устойчивото земеделие, сред които: как да използваме едни растения за защита на други, да използваме компост за подхранване, как да приготвяме чай от билки за растителна защита, как да се грижим за околната среда и микро климата в градината.

Градините ни са отворени за посещения на деца от цяла България, както и за всички които имат желание да се запознаят с дейността ни.

Освен ученици, при нас идват и деца от детски градини и занимални. Колкото по-рано едно дете се докосне до природата и усети магията ѝ, толкова по-естествено то ще израстне в хармония с нея. През 2019 година, 170 дечица посетиха градините на Ботаника Лайф. Учиха за земата, за семената, за водата и слънцето и разбира се, играха много. И точно защото знаем, че децата учат най-добре докато играят, искаме да създадем още по-подходящи условия за тях.

Търсим вашата подкрепа за изграждането на „детски кът“ в нашите градини, който да стане любимо място за най-малките ни посетители. Целта ни е да изградим пространство с повдигнати лехи, удобни за малчуганите, трасе със занимателни и динамични игри, зелени скривалища и местенца за съзерцаване на насекоми, птички и други малки представители на местната фауна. В това пространство децата ще могат не само да създадат собствени зеленчукови градинки, но и да поиграят на воля докато вдишват природата с пълни гърди. За създаването на детския кът са ни необходими средства, с които да закупим материали (дървесина, боя, въжета, крепежни елементи) и оборудване (градински инструменти за деца).

Нека заедно да запалим интереса към природата и чистата храна у всяко дете!

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Апостол Апостолов
Donated so far
 10  лв.

Goal amount
 2,500  лв.
End of Campaign
19.07.2020
Donor(s)
1

Category : Образование / наука

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Фондация Ботаника Лайф

Donors

Donor Name
Amount
Anonymous donor  10  лв.

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Апостол Апостолов

Campaign QR Code

От любов към децата, земята и природата! - Платформата
Платформата.бг © 2022. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта