Back to Campaigns

Да се погрижим за пътеките до х.Ехо и х.Козя стена като ...ЗА СВЕТОВНО


                           Уважаеми планинари,
                           Уважаеми почитатели на Централен Балкан,
                           Приятели,
   Спортно туристическо и природозащитно дружество "Академик" благодари и е дълбоко признателно на 32-те дарители, които подкрепиха нашата кауза и осигуриха планираната сума от 2000 лв.
   В тези трудни времена това е изключителен жест за маркировката към хижите "Ехо" и "Козя стена". Но вследствие на непредвидено обстоятелство - съществено увеличение на цените на указателните табелки от производителя, СЕ НАЛАГА ДА ОТПРАВИМ ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА ЗАВИШАВАНЕ НА ПЛАНИРАНАТА СУМА С 10 %. С това ще се покрие само една част от сумата на поскъпването, като по-голямата част ще се поеме от дружеството.
    Надяваме се да бъдем разбрани и да ни се доверите.

<><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><>

Вероятно сте си задавали въпроса колко ли живота са съхранили, колко травми и нещастия са спестили стълбовете, парапетите и маркировъчните знаци около хижите "Ехо" и "Козя стена", през които преминават стотици планинари, включително и тези от Ком до Емине. Тук са и едни от най-чудните и омайващи с красота и величие кътчета на НП „Централен Балкан“. За маркировката в района е направено не малко, но все още тя не предоставя желаното улеснение, подпомагане и информиране на туристите за по-сигурно и безопасното им движение в планината, най-вече при екстремни условия. Случват се инциденти и нещастни случаи, дори и с фатален изход, и поради липсващи знаци, неточна информация, опасни участъци от пътеки и парапети. Затова през 2020 г. планираме изграждане на 8 маркировъчни стълба в 3 заравнености по главното било, където често стават лутания, загубване и инциденти, ремонт на тръби и фундаменти на 40 стълба, укрепване на опасни теренни препятствени участъци с обща дължина 400 м, подмяна в 4 участъка на общо 150 м непригодно парапетно въже, поставяне на 50 нови указателни и азимутни табелки, възстановяване на 2 къта с по 2 пейки за отдих, обновяване на лентовата маркировка.


За целта дружество „Академик“ осигурява от бюджета си 1300 лв. и ще разчита на подкрепа от Дирекция „Национален парк Централен Балкан“ и други заинтересовани институции и партньори в размер на 1500 лв. Недостигащите 2000 лв. се надяваме да съберем с дарителската кампания, създадена и проведена с помощта на Фондация BCause


Обръщаме се към Вас, почитателите на Тетевенския и Троянския Балкан, към всички планинари, с молба да подкрепите кампанията с каквото сума Ви е възможно. Дори и най-малкото Ваше дарение ще ни бъде от голяма полза! Помогнете заедно да обновим и допълним маркировката и обезопасителните съоръжения от Каменната порта под връх Вежен, през връх Юмрука, хижа „Ехо“, връх Ушите и хижа „Козя стена“ до превала на Троянски проход – по билния маршрут и по пътеките от изходните пунктове в района. За да станат те по-сигурни и по-безопасни за разходки, излети, по-леки и по-трудни преходи през всички сезони на годината.


ДА ДОПРИНЕСЕМ ЗА ПО-ДОБРОТО БЪДЕЩЕ НА НАШИЯ ПЛАНИНСКИ ТУРИЗЪМ КАТО НАПРАВИМ ТАЗИ ЧАСТ ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ ПЕШЕХОДЕН МАРШРУТ Е 3 ЗА ПОКАЗ.
ДА СЪГРАДИМ ОЩЕ НЕЩО В БЪЛГАРИЯ, С КОЕТО НЕ Е  В ДЪНОТО НА КЛАСАЦИИТЕ, А ДА СМЕ СРЕД ВОДЕЩИТЕ В ПЛАНИНИТЕ НА ЕВРОПА - ПОСТИЖЕНИЕ, С КОЕТО ДА СЕ ГОРДЕЕМ.
ДОВЕРЕТЕ НИ СЕ!

Можете да се запознаете с видеото за кампанията тук: https://www.youtube.com/watch?v=seMScpcfrSQ

 

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Стефан Георгиев
Donated so far
 2,185  лв.

Goal amount
 2,200  лв.
End of Campaign
13.05.2020
Donor(s)
32

Category : Природа / животни

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Спортно-туристическо и природозащитно дружество "Академик" - Русе

Donors

Donor Name
Amount
Борислав Димов  100  лв.
стоян колев  100  лв.
Андрей Георгиев  100  лв.
Anonymous donor  25  лв.
Anonymous donor  25  лв.

Giveback details


Donate 40 lv. and get:
една нощувка в една от хижите Ехо, Козя
стена и Вежен - по избор

Total: 15 gift/s/.
 

Donate 85 lv. and get:
чаша "Ехо" или тениска с надпис

Total: 15 gift/s/.
 

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Стефан Георгиев

Campaign QR Code

Да се погрижим за пътеките до х.Ехо и х.Козя стена като ...ЗА СВЕТОВНО - Платформата
Платформата.бг © 2021. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта