Back to Campaigns

СПЕШНО - ЗА БЪЛГАРСКИТЕ УЧЕНИ В АНТАРКТИДА


Фондация "Първите три минути" стартира проект за набиране на средства за напълно aвтоматичен външен дефибрилатор, с чиято помощ в случай на внезапно спиране на сърцето всеки човек може да спаси живот! До момента събраните средства не са достатъчни за закупуването му, но сме доста близо до крайната цел  и продължаваме събирането на останалите 1350лв.

Кампанията се реализира от фондация "Първите три минути" по молба на Антарктическия институт към Софийския университет Св. Климент Охридски.

Антарктическата база на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ на остров Ливингстън е най-отдалечената точка на България. Учените работещи там, освен че за да я достигнат преплават най-бурното море в света – пролива на Дрейк, са изправени пред ураганни ветрове, движещи се ледници и полярен студ. Но най-голямата опасност за тях е същата, като за всеки друг човек работещ в България, Европа или Америка – опасността от внезапен сърдечен арест. Разликата е в това, че на Антарктида няма линейки и няма дори и малък шанс в случай на такъв инцидент помощта да пристигне за няколко минути.

Единственият известен начин за терапия на сърцето при сърдечен арест е ранната дефибрилация. Незабавно оказаната първа помощ и дефибрилация в първите 3 минути след инцидента повишава шансовете за спасяване повече от 20 пъти. Оцелелите след извънболничен сърдечен арест, дори в населените места, са едва 2-5 %, а при наличие на автоматичен дефибрилатор шансовете за спасяване достигат до над 50-70 %. Наличието на такъв животоспасяващ уред на нашата база в Антарктида е задължително условие за осигуряване на безопасност на учените работещи там.

Дари сега! Спаси живот!

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Николина Копчева
Donated so far
 820  лв.

Goal amount
 1,350  лв.
End of Campaign
18.01.2020
Donor(s)
4

Category : Образование / наука

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Фондация "Първите три минути"

Donors

Donor Name
Amount
Боян Великов  20  лв.
Anonymous donor  200  лв.
Anonymous donor  100  лв.
Anonymous donor  500  лв.

Giveback details


Donate 200 lv. and get:
тениска, специално изработена за
кампанията

Total: 4 gift/s/.
 

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Николина Копчева

Campaign QR Code

СПЕШНО - ЗА БЪЛГАРСКИТЕ УЧЕНИ В АНТАРКТИДА - Платформата
Платформата.бг © 2020. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта