Back to Campaigns

Нови 200 указателни табели и 10 къта за отдих по 'Тур Странджа'


„Тур Странджа“ е многодневен маршрут през цялата територия на българската част от Странджа планина, предназначен за по-малки или по-големи групи туристи. Началото му е на река Тунджа в градския парк на град Елхово и завършва на Мостика в пристанището на град Ахтопол.

„Тур Странджа“ е дълъг 180 км и може да бъде изминат пеша за 9-10 дни или с колело за 3-4 дни. Туристите отсядат в къщи за гости или хотели в населените места, през които преминава маршрута, като сами предварително резервират нощувките си. По начина на организиране, много хора сравняват „Тур Странджа“ с поклонническия маршрут „Ел Камино“.

Трасето следва съществуващи междуселски и горски пътища, като свързва 17 населени места, уникални забележителности и съхранена природа по най-логичния и лесен за преодоляване начин. Поради ниската надморска височина и меката зима в Странджа, „Тур Странджа“ може да бъде преминаван целогодишно, като всеки сезон предлага различни природни картини и усещане.

Туристите САМИ избират как, кога, за колко време и с кой да преминат „Тур Странджа“ според личното си свободно време, интереси и физически възможности. Цялата необходима информация за забележителностите, възможните места за настаняване, хранене и туристически атракции по трасето на „Тур Странджа“ и в близост до него, а също и GPS трак, са публикувани на сайта на маршрута - www.tourstrandja.bg.

Целта на „Тур Странджа“ е да привлече повече туристи в Странджа от различни части на България и света, които да се докоснат до уникалната и съхранена природа, история и фолклор, като в същото време допринесе за развитието на устойчив, природосъобразен туризъм и стимулира малкия бизнес в региона.

Идеята за „Тур Странджа“ възникна преди две години в резултат от дейността на Сдружение „Зелена Странджа“, както и от много разговори с ентусиазирани туристи. До момента сме направили сайт, маркирали сме цялото 180-километрово трасе с указателни табели и шаблони с уникалния знак на маршрута. За изработването на табелите сме благодарни за финансовата подкрепа на Клуб „Зонта-Бургас“ и туристи от ТД „Здравец“ – Бургас. Организирали сме и няколко индивидуални и групови преминавания за популяризирането му.

През 2019 г. стотици туристи имаха възможността да преминат целия „Тур Странджа“ или част от него. Благодарение на тях получихме и първите коментари и съвети за бъдещото му развитие. Именно затова стартираме тази дарителска кампания за набиране на средства за поставяне на допълнителни указателни табели по маршрута, табели към забележителности в близост до основното трасе, както и изграждане на повече кътове за отдих. В близко бъдеще планираме и отпечатване на пътеводител за „Тур Странджа“.

Целта на кампанията е да се съберат средства за 200 нови указателни табели и 10 къта за отдих, които да бъдат поставени или изградени по трасето на „Тур Странджа“ до началото на месец май 2020 г.

Благодарим на всички, които желаят да помогнат и заедно да направим Странджа по-достъпна планина за повече туристи с раници и колелета!

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Владимир Димитров
Donated so far
 315  лв.

Goal amount
 4,600  лв.
End of Campaign
28.02.2020
Donor(s)
5

Category : Природа / животни

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Сдружение Зелена Странджа

Donors

Donor Name
Amount
Anonymous donor  5  лв.
Anonymous donor  10  лв.
Anonymous donor  150  лв.
Расем Дауд  100  лв.
Станислава  50  лв.

Giveback details


Donate 80 lv. and get:
Бъф за глава Тур Странджа

Total: 20 gift/s/.
 

Donate 200 lv. and get:
Спортна тениска Тур Странджа

Total: 10 gift/s/.
 

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Владимир Димитров

Campaign QR Code

Нови 200 указателни табели и 10 къта за отдих по 'Тур Странджа' - Платформата
Платформата.бг © 2021. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта