Back to Campaigns

Да помогнем за грижата на възрастни хора от 11 села!


Когато започнахме да работим за създаване на Патронажна кухня преди 4 години повечето хора бяха скептични, че ще успеем. За изминалите години с дарителска подкрепа успяхме да направим ремонт и да оборудваме сграда, в която създадохме Патронажна кухня. Изградихме система за предоставяне на домашни грижи и за регулярно провеждане на медицински прегледи. Успяхме да получим всички разрешителни и необходими лицензи, направихме кухня – образец, каквато малко заведения за обществено хранене имат. В края на 2019 година започнахме да разнасяме храна за възрастни хора, като покриваме желаещи от 11 населени места, до които не стига общински патронаж.

Нашите клиенти са различни по статус, възраст и история, всеки от тях обаче има нужда от помощ заради възрастта или заболяването си и храната е част от формата на грижа, която смятаме че е изключително важна, особено днес.

Настъпилата здравна и икономическа криза ни притисна до стената и няма да успеем да продължим без дарителска помощ. Средствата ще бъдат използвани за обезпечаване на кухнята с продукти, дезинфектанти и предпазни средства, необходимия персонал и частично покриване на такси на хора в крайна бедност. За изминалите месеци успяхме да стигнем до 90 души, като в различните месеци броят им беше различен. Във всяко от селата поемаме грижа безплатно и за хора изпаднали от социалната система, а от началото на месец март се грижим и за 5 деца.

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Яна Рупева
Donated so far
 5,751  лв.

Goal amount
 10,000  лв.
End of Campaign
29.05.2020
Donor(s)
77

Category : Трета възраст

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Фондация Проект Северозапад

Donors

Donor Name
Amount
Anonymous donor  21  лв.
Anonymous donor  500  лв.
Anonymous donor  120  лв.
Anonymous donor  100  лв.
Anonymous donor  50  лв.

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Яна Рупева

Campaign QR Code

Да помогнем за грижата на възрастни хора от 11 села! - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта