Back to Campaigns

Доброволците от СУ 'В.Левски', Вълчидол ще подарят усмивки на самотни възрастни хора


Село в България. От 800 къщи сега са обитавани 15. В една от тях живее баба Мария на 87 години, работила в ТКЗС–то. Пенсията й е 204 лв. Лекарствата й са 35 лева с доплащането. Другото остава за ток, вода, храна и …дърва.” 

Здравейте, мили хора! 

Ние сме ученици от Средно училище „Васил Левски”, град Вълчи дол, област Варненска и доброволци в клуб „Усмивка”. Ежедневно се учим да бъдем добри и да творим добри дела. Съдбата на самотните хора във вече обезлюдените села и малки градчета в България  ни е трогвала винаги. Нашата кампания  е за тях – самотните, трудолюбиви и добри  жени и мъже, на възраст над 70 години, без близки роднини и деца, заминали далече за да търсят работа. Хора,  останали в очакване, някой да им отвори вратата, някой  да им каже „Добър ден!”. Очите им светват от радост, усмивка озарява лицата им. Те са щастливи. А ние се стремим точно към това. Нашето желание е да зарадваме тези хора за Коледа и Нова година със символични подаръци и хранителни продукти за празничната трапеза. Елхово клонче със светещи играчки, баница с късмети, няколко добри думи и младежка компания. А  усмивката в знак на благодарност е това, което ще стопли  нашите сърца и ще ни мотивира за други добри дела. Самотните възрастни хора – те са много и в нашия град, и в селата от общината. Засега сме се спрели на 25-30 жени и мъже, живеещи сами и с ниски пенсии, но списъкът остава отворен и  винаги може да бъде допълнен.

Нашият опит в организирането на благотворителни кампании не е голям, но ние сме горди с това, което сме постигнали, защото наистина сме разчитали единствено и само на нашите усилия. За трите години, откакто сме създали доброволческия клуб сме организирали две кампании за Дома за медико-социални грижи, град Варна, кв. Виница, за събиране на дрехи, обувки и играчки, пакетирани хранителни продукти; една кампания за дрехи и обувки за деца от многодетни семейства в общината; три кампании за училищната библиотека - за дарения на детски книги и събиране на средства; изработване на коледни и великденски сувенири съвместно с децата със СОП, а средствата от продажбата им на училищни базари подарявахме на същите деца във вид на лакомства или материали за работа с ресурсните учители; кампания за събиране на средства за болно дете от нашето училище, нуждаещо се от операция за поставяне на протеза.  

Нашите партньори – Родителски клуб към нашето училище и ръководството на СУ „Васил Левски”. Нашето скромно желание да подарим усмивки не изисква огромни суми. Ние се спираме на сумата от 1000 лв, която ще бъде разпределена по равно във вид на подаръци за самотните хора, които ще им поднесем в навечерието на предстоящите празници.

Край пътя на дървена пейка

бе седнала стара жена.

Тя, знаеш, е нечия майка,

Останала тука сама

Така вечерта ще посрещне

Пак старата майка сама.

И дълго безгласно  ще плаче

Сиротната нейна душа. 

 

Тази дарителска кампания е част от инициативата #ЩедриятВторник с мотото “Лично за дарителството в училище”.

Освен през Платформата.бг, можете да я подкрепите и през DMSbg.com
DMS SAMOTNI и  https://dmsbg.com/14598/da-podarim-usmivka-na-samoten-chovek/

#ЩедриятВторник през 2019 е на 3 декември.
Вижте повече на: https://givingtuesday.bcause.bg/

Кампанията е подкрепена от:dundee krumovgrad

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Мария Петкова
Donated so far
 755  лв.

Goal amount
 1,000  лв.
End of Campaign
11.12.2019
Donor(s)
6

Category : Образование / наука

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Средно училище „Васил Левски”, град Вълчи дол

Donors

Donor Name
Amount
Anonymous donor  25  лв.
Anonymous donor  20  лв.
фирмено дарение от Дънди прешъс металс, Крумовград  500  лв.
Anonymous donor  10  лв.
Теодор Василев  100  лв.

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Мария Петкова

Campaign QR Code

Доброволците от СУ 'В.Левски', Вълчидол ще подарят усмивки на самотни възрастни хора - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта