Back to Campaigns

Дар за Дарба


Тази кампания е създадена с цел набиране на средства за деца в неравностойно положение от СУ “Любен Каравелов”, гр. Пловдив (музикалното). Събраната сума ще бъде преведена директно към училището.

Идеята за каузата възникна преди време, докато слушах вдъхновяващите истории за това как децата се учат да свирят на автентични български музикални инструменти от съвсем малки там - гадулка, тамбура, гайда, знаят всички български обичаи и танцуват народни танци. Как отдадените им преподаватели възпитават отговорни млади българчета, които имат съмосъзнание за работа в група - всяко от тях знае, че ако не се подготви добре, ще провали представянето на всички. Как неспирната активност на училищната управа дава възможност на тези даровити деца да се изявяват на фестивали и да трупат важен за тяхното развитие опит. 

Семейството на не всяко дете обаче има средствата да закупи добър музикален инструмент, да финансира участието във фестивали, например. Разходите са неизменна част от развитието на един талант, но уви, понякога са непосилни. 

Някои от децата остават вкъщи, вместо да са на участия с връстниците си и практикуват много по-малко уменията си. На тях бих искала да подадем ръка. И бих била много щастлива да създадем радост на поне две или три от най-нуждаещите се. Защото при формирането на увереността и вярата в пътя, по който вървят, етапът с нужда от най-много подкрепа е именно началото. 

Идеята за кампанията започна от публикуването на малък брой любителски картини за благотворителна продажба. Хората, които ме познават знаят, че рисувам и подарявам картините си на приятели или различни каузи. За мен това е хоби и ми носи мир и вдъхновение, но картините никак не са достатъчни. Затова чрез Platformata.bg можете просто да дарите дори и минимална сума, в подкрепа на каузата. 

С изключителна благодарност за помощта в организацията към Радостина Радева, една от най-близките ми приятели в училище и до ден днешен, както и към директора на СУ “Любен Каравелов” г-жа С. Щерева за съдействието и приемането на идеята за тази кампания.

Какво ще се случи след края на кампанията?

  • Родителският съвет към училището и учителите ще помогнат да насочим средствата към най-нуждаещите се деца
  • Ще разкажа допълнително за какво са били разпределени средствата и със сигурност според отклика на тази кампания, бих организирала и следваща :)

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Радка Чамова
Donated so far
 700  лв.

Goal amount
 2,000  лв.
End of Campaign
30.10.2019
Donor(s)
7

Category : Култура / изкуство

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: СУ Любен Каравелов

Donors

Donor Name
Amount
Anonymous donor  100  лв.
Anonymous donor  300  лв.
Anonymous donor  50  лв.
Borislav Banchev  50  лв.
Anonymous donor  50  лв.

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Радка Чамова

Campaign QR Code

Дар за Дарба - Платформата
Платформата.бг © 2021. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта