Back to Campaigns

СПЕШНО - ЗА БЪЛГАРСКИТЕ УЧЕНИ В АНТАРКТИДА!


Фондация "Първите три минути" стартира проект за набиране на средства за закупуване на напълно aвтоматичен външен дефибрилатор, с чиято помощ в случай на внезапно спиране на сърцето всеки човек може да спаси живот!

Стартираме една много бърза и спешна кампания за осигуряване на автоматичен дефибрилатор за Българската полярна база на Антарктида. Кампанията се реализира от фондация "Първите три минути" по молба на Антарктическия институт към Софийския университет Св. Климент Охридски.

За съжаление няма никакво време, защото първата група заминават, както ни казаха... "след малко", а по точно на 11ти декември.

За закупуване на автоматичен външен дефибрилатор с възможност за работа на български и английски език е необходимо набирането на сумата от 4746 лв

Антарктическата база на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ на остров Ливингстън е най-отдалечената точка на България. Учените работещи там, освен че за да я достигнат преплават най-бурното море в света – пролива на Дрейк, са изправени пред ураганни ветрове, движещи се ледници и полярен студ. Но най-голямата опасност за тях е същата, като за всеки друг човек работещ в България, Европа или Америка – опасността от внезапен сърдечен арест. Разликата е в това, че на Антарктида няма линейки и няма дори и малък шанс в случай на такъв инцидент помощта да пристигне за няколко минути.

Единственият известен начин за терапия на сърцето при сърдечен арест е ранната дефибрилация. Незабавно оказаната първа помощ и дефибрилация в първите 3 минути след инцидента повишава шансовете за спасяване повече от 20 пъти. Оцелелите след извънболничен сърдечен арест, дори в населените места, са едва 2-5 %, а при наличие на автоматичен дефибрилатор шансовете за спасяване достигат до над 50-70 %. Наличието на такъв животоспасяващ уред на нашата база в Антарктида е задължително условие за осигуряване на безопасност на учените работещи там.

Дари сега! Спаси живот!

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Николина Копчева
Donated so far
 280  лв.

Goal amount
 4,746  лв.
End of Campaign
08.12.2019
Donor(s)
5

Category : Лечение / рехабилитация

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Фондация Първите три минути

Donors

Donor Name
Amount
Мартин  100  лв.
Anonymous donor  40  лв.
Катя Михайлова  100  лв.
Андриан Георгиев  20  лв.
Anonymous donor  20  лв.

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Николина Копчева

Campaign QR Code

СПЕШНО - ЗА БЪЛГАРСКИТЕ УЧЕНИ В АНТАРКТИДА! - Платформата
Платформата.бг © 2020. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта