Back to Campaigns

Автоматичен Дефибрилатор за българската база на Антарктида


Фондация "Първите три минути" стартира проект за набиране на средства за закупуване на напълно aвтоматичен външен дефибрилатор, с чиято помощ в случай на внезапен сърдечен арест всеки човек може да спаси живот!

За закупуване на автоматичен външен дефибрилатор с възможност за работа на български и английски език е необходимо набирането на сумата от 4746 лв

Антарктическата база на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ на остров Ливингстън е най-отдалечената точка на България. Учените работещи там, освен че за да я достигнат преплават най-бурното море в света – пролива на Дрейк, са изправени пред ураганни ветрове, движещи се ледници и полярен студ. Но най-голямата опасност за тях е същата, като за всеки друг човек работещ в България, Европа или Америка – опасността от внезапен сърдечен арест. Разликата е в това, че на Антарктида няма линейки и няма дори и малък шанс в случай на такъв инцидент помощта да пристигне за няколко минути.

Единственият известен начин за терапия на сърцето при сърдечен арест е ранната дефибрилация. Незабавно оказаната първа помощ и дефибрилация в първите 3 минути след инцидента повишава шансовете за спасяване повече от 20 пъти. Оцелелите след извънболничен сърдечен арест, дори в населените места, са едва 2-5 %, а при наличие на автоматичен дефибрилатор шансовете за спасяване достигат до над 50-70 %. Наличието на такъв животоспасяващ уред на нашата база в Антарктида е задължително условие за осигуряване на безопасност на учените работещи там.

Дари сега! Спаси живот!

Default Avatar
Николина Копчева
Donated so far
 0  лв.

Goal amount
 4,746  лв.
End of Campaign
25.10.2019
Donor(s)
0

Category : Образование / наука

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Фондация Първите три минути
No donations received
Be the first to donor!

Giveback details


Donate 4746 lv. and get:
табела с име или корпоративно лого на
дарителя при монтажа на дефибрилатора
в полярната база на Антарктида и лична
среща / работен обяд с полярните
изследователи по време на
подготовката на експедиция
Антарктида 2019/2020

Total: 1 gift/s/.
 

Campaign QR Code

Автоматичен Дефибрилатор за българската база на Антарктида - Платформата
Платформата.бг © 2019. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!