Back to Campaigns

Помогнете на ученици да решават проблеми чрез бизнес идеи


Ученици от София, Варна и Враца търсят решения на обществено значими проблеми. Те са млади, креативни и с желание нещата да се случват.

За да могат учениците от 10. и 11. клас в Тийноватор да разработят своите идеи набираме средства за обучение на 250 младежи от трите града. Средствате ще бъдат използвани за осигуряване на транспорт, настаняване и храна по време на обучението.

--------------------------------------------------------------------------

Тийноватор е програма за създаване на стартъп клубове в българските училища и за насърчаване на стартъп културата и бизнес мисленето сред учениците още от 10 и 11 клас. Тийноватор помага на учениците да открият страстта си и да я превърнат в печеливш стартъп проект с помощта на ментори предприемачи от стартиращи и развити компании с опит в различни сфери в продължение на една учебна година. През учебната 2018-2019 година беше реализирана успешно пилотната година на Тийноватор в четири училища в София. Форматът е базиран на практическо прилагане на успешни практики от Станфордския университет. 

В края на учебната година всички екипи от българските училища се явяват на национално състезание и презентират бизнес идеите си пред жури от инвеститори. Най-добрият отбор от България участва в международно събитие и има възможността да спечели стипендии в Watson University, Колорадо. 

Програмата помага на тийнейджъри да се ориентират отрано в професията, която искат да изучават, както и да осъзнаят способността си да се справят сами с бъдещето си. 

ЕФЕКТЪТ ТИЙНОВАТОР

Програмата дава качества, които не са необходими само на учениците, а на всички хора - базирана е на изграждане на т. нар. меки умения, да работят в екип, да комуникират, да не се разочароват от провали, учи ги как да генерират идеи, как да развият една идея, така че да мине през всички стъпки до нейното реализиране. У учениците се забелязва, че стават по-мотивирани, по-структурирани и това им дава възможност да осъществят мост между образование и бизнес, между това, което търсят фирмите дори и за стажове, и това, което могат да направят учениците за тях.

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Светлана Савова
Donated so far
 160  лв.

Goal amount
 5,000  лв.
End of Campaign
30.12.2019
Donor(s)
2

Category : Образование / наука

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Тийноватор - училищни стартъп клубове

Donors

Donor Name
Amount
Anonymous donor  60  лв.
Anonymous donor  100  лв.

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Светлана Савова

Campaign QR Code

Помогнете на ученици да решават проблеми чрез бизнес идеи - Платформата
Платформата.бг © 2020. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта