Back to Campaigns

ДАРЕТЕ, хижа Хайдушка песен е без надеждно телефонно покритие


Д А Р Е Т Е ,
хижа „Хайдушка песен“ все още е без надеждно телефонно покритие

Една от предпочитаните хижи в Стара планина, „Хайдушка песен“, има ключов проблем. Тук липсва надеждно покритие на мобилните оператори, което изключително затормозява контактите към и от хижата. Този чуден планински кът, сгушен в подножието на величествения Кендабалкан при сливането на пенливите Рогачева и Камачарска реки заслужава да бъде посетен от всеки турист. Мястото е много удобно за преходи до близките хижи в резерватите „Козя стена“ и Царичина“ и до други обекти в НП „Централен Балкан“, още за отдих и почивка, за минерални бани в отстоящия само на 4 км курортен комплекс „Чифлик“.
Тукашните околности пазят трагични спомени от епилога на Априлското въстание, а признателните потомци ежегодно се прекланят пред паметника до хижата на Тодор Каблешков, Найден поп Стоянов, Стефан Почеков и Георги Търнев, пред паметника в м. Комитските присои, където е убит Никола Войновски, комендант на Ботевата чета.
Днес хижата се посещава сравнително редовно, но домакините Стефка и Мильо твърде често са притеснени при спешните случаи за нужда от бърза помощ, за алармиране на планински спасители, от необходимостта за връзка с полицията при случващите се инциденти. Не дай боже да стане пожар!
Хижарите и ръководството на дружество „Балканска звезда“ – с. Чифлик, въпреки остарялата материала база, полагат усилия за предоставяне на прилични условия за подслон и подкрепително хранене. Кътът лев по лев, за да съберат пари за капитален ремонт на покрива на хижата и понастоящем не са в състояние да посрещнат един допълнителен разход.
Нека им помогнем за закупуване на комплект за усилване на 2G и 3G GSM сигнал, което ще е една много важна придобивка, и за тях, и за всички избрали хижата за своите планове.
Нека с общи сили осигурим средства за доставката на комплекта, с което да изведем „Хайдушка песен“ на телефонната карта на България, да направим информационно по-достъпна и по-безопасна за всеки турист тукашната планина. Да допринесем за по-доброто бъдеще на планинския туризъм в България, за имиджа на нашите планини у нас и извън границите на страната.
Обръщаме се към Вас, почитателите на Троянския Балкан, към всички планинари, с молба да подкрепите дарителската ни кампания с каквото сума Ви е възможно.
Дори и най-малкото Ваше дарение ще ни бъде от голяма полза!

ДАР ЗА ДАРИТЕЛИ

При дарениe от и над 35 лeвa, дарителят ще получи право на една безплатна нощувка в хижата.

При дарение от и над 80 лева – право за два безплатни полупансиона.

 

 

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Стефан Георгиев
Donated so far
 327  лв.

Goal amount
 325  лв.
End of Campaign
30.10.2019
Donor(s)
12

Category : Природа / животни

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Спортно туристическо и природозащитно дружество "Академик" - Русе за нуждите на хижа Хайдушка песен

Donors

Donor Name
Amount
Борислав Димов  40  лв.
40 души от СТД Академик - ветерани  100  лв.
Anonymous donor  50  лв.
Anonymous donor  2  лв.
Мариана Великова  10  лв.

Giveback details


Donate 35 lv. and get:
Право на една безплатна нощувка в
хижата

Total: 8 gift/s/.
 

Donate 80 lv. and get:
Право на 2 безплатна полупансиона в
хижа Хайдушка песен

Total: 4 gift/s/.
 

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Стефан Георгиев

Campaign QR Code

ДАРЕТЕ, хижа Хайдушка песен е без надеждно телефонно покритие - Платформата
Платформата.бг © 2021. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта