Back to Campaigns

ДАРЕТЕ, хижа Хайдушка песен е без надеждно телефонно покритие


Д А Р Е Т Е ,
хижа „Хайдушка песен“ все още е без надеждно телефонно покритие

Една от предпочитаните хижи в Стара планина, „Хайдушка песен“, има ключов проблем. Тук липсва надеждно покритие на мобилните оператори, което изключително затормозява контактите към и от хижата. Този чуден планински кът, сгушен в подножието на величествения Кендабалкан при сливането на пенливите Рогачева и Камачарска реки заслужава да бъде посетен от всеки турист. Мястото е много удобно за преходи до близките хижи в резерватите „Козя стена“ и Царичина“ и до други обекти в НП „Централен Балкан“, още за отдих и почивка, за минерални бани в отстоящия само на 4 км курортен комплекс „Чифлик“.
Тукашните околности пазят трагични спомени от епилога на Априлското въстание, а признателните потомци ежегодно се прекланят пред паметника до хижата на Тодор Каблешков, Найден поп Стоянов, Стефан Почеков и Георги Търнев, пред паметника в м. Комитските присои, където е убит Никола Войновски, комендант на Ботевата чета.
Днес хижата се посещава сравнително редовно, но домакините Стефка и Мильо твърде често са притеснени при спешните случаи за нужда от бърза помощ, за алармиране на планински спасители, от необходимостта за връзка с полицията при случващите се инциденти. Не дай боже да стане пожар!
Хижарите и ръководството на дружество „Балканска звезда“ – с. Чифлик, въпреки остарялата материала база, полагат усилия за предоставяне на прилични условия за подслон и подкрепително хранене. Кътът лев по лев, за да съберат пари за капитален ремонт на покрива на хижата и понастоящем не са в състояние да посрещнат един допълнителен разход.
Нека им помогнем за закупуване на комплект за усилване на 2G и 3G GSM сигнал, което ще е една много важна придобивка, и за тях, и за всички избрали хижата за своите планове.
Нека с общи сили осигурим средства за доставката на комплекта, с което да изведем „Хайдушка песен“ на телефонната карта на България, да направим информационно по-достъпна и по-безопасна за всеки турист тукашната планина. Да допринесем за по-доброто бъдеще на планинския туризъм в България, за имиджа на нашите планини у нас и извън границите на страната.
Обръщаме се към Вас, почитателите на Троянския Балкан, към всички планинари, с молба да подкрепите дарителската ни кампания с каквото сума Ви е възможно.
Дори и най-малкото Ваше дарение ще ни бъде от голяма полза!

ДАР ЗА ДАРИТЕЛИ

При дарениe от и над 35 лeвa, дарителят ще получи право на една безплатна нощувка в хижата.

При дарение от и над 80 лева – право за два безплатни полупансиона.

 

 

Default Avatar
Стефан Георгиев
Donated so far
 135  лв.

Goal amount
 440  лв.
End of Campaign
26.10.2019
Donor(s)
8

Category : Природа / животни

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Спортно туристическо и природозащитно дружество "Академик" - Русе за нуждите на хижа Хайдушка песен

Donors

Donor Name
Amount
Мариана Великова  10  лв.
Красимир Филев  10  лв.
Anonymous donor  50  лв.
Anonymous donor  10  лв.
Димитър Гуцев  10  лв.

Giveback details


Donate 35 lv. and get:
Право на една безплатна нощувка в
хижата

Total: 8 gift/s/.
 

Donate 80 lv. and get:
Право на 2 безплатна полупансиона в
хижа Хайдушка песен

Total: 4 gift/s/.
 

Campaign QR Code

ДАРЕТЕ, хижа Хайдушка песен е без надеждно телефонно покритие - Платформата
Платформата.бг © 2019. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!