Back to Campaigns

Детско онлайн списание ЩЪРКЕЛ


Ние, възрастните, трябва доста да се потрудим, за да настигнем по успех децата в училището по фантазия. И дали изобщо е възможно това, ако и от сутрин до вечер да теглим тежките камъни на свирепо земните си представи, за да прибавим една мъничка нищожна трохичка въображение, което децата притежават в изобилие. Кой възрастен писател не е гребал с пълни шепи от детското съзнание, за да изпише впоследствие белия лист с вдъхновяващи небивали супер щури истории. Да, възрастните имат шанс само ако до тях фантазира на глас някое дете.

Можете ли, например, да си представите радио, което разпространява лъжливи новини и вместо да съобщи, че президентът е посетил Япония, казва, че министър-председателят не е посетил Южна Америка?! Или пък си представете копче на небето, което като го натиснеш, да ти пада отгоре всичко, което пожелаеш (и най-първо БНБ)! Ако пък не знаете какво означава „вицепрезидент“, няма проблем, питайте децата: „Президент, който разказва вицове, естествено!“

Ето защо ние, по-възрастните почитатели на детското въображение от НПО Общество за култура и съпричастност ЩЪРКЕЛИТЕ, направихме специално място в интернет, което нарекохме Детско онлайн списание ЩЪРКЕЛ (http://storks.biz/) – да съберем на едно място колкото се може повече детски забавни истории, пищни рисунки, творчески портрети на талантливи деца (вкл. със СОП), творби на възрастни, които чувстват детския свят вътре в себе си, публикации за изключителни примери на добротворство от деца за деца – за близо 4 години, сме публикували повече от 600 статии, включително творби от два Международни конкурса, на 6 езика. Партнираме си с български училища в чужбина и сръбското детско онлайн списание ТАБЛА. Дори можете да чуете гласчетата им в 10-те аудиоспектакъла, повечето от които измислени и записани с деца.

Натрупаният опит изисква да доразвием идеите на списанието и да разширим тематиката му, да го структурираме като периодично издание (като начало 4 книжки за година), запазвайки социалната му функция - да включва публикации от и за деца и младежи с увреждания. През последната година списанието се списваше изключително на доброволни начала, но за да продължи своето съществуване на по-високо ниво като професионално списание за детска литература, имаме нужда от 5000 лв. за период от 01.10 до 20.12 за заплащане хонорарите на 2 редактори, един графичен дизайнер, един преводач и един специалист по дигитален маркетинг – за ежедневните публикации в списанието и изработването на първи брой, за оптимизация на сайта, за изработването на двуезична книга с най-доброто от Международния конкурс и детски аудиокниги.

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Маргарита Друмева
Donated so far
 0  лв.

Goal amount
 5,000  лв.
End of Campaign
30.10.2019
Donor(s)
0

Category : Култура / изкуство

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Сдружение Общество за култура и съпричастност ЩЪРКЕЛИТЕ
No donations received
Be the first to donor!

Giveback details


Donate 10 lv. and get:
Дар за дарителите над 50 лв. –
електронна книга с детско творчество
и илюстрации от изявени
деца-художници: ОСЕМ ЧУДНИ ПРИКАЗКИ.

Total: 1 gift/s/.
 

Donate 10 lv. and get:
Дар за дарителите над 50 лв. –
електронна книга с детско творчество
и илюстрации от изявени
деца-художници: ОСЕМ ЧУДНИ ПРИКАЗКИ.

Total: 1 gift/s/.
 

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Маргарита Друмева

Campaign QR Code

Детско онлайн списание ЩЪРКЕЛ - Платформата
Платформата.бг © 2020. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта