Back to Campaigns

Фотографската изложба на Живот на килограм и Lomovera


Станете част от първата фотографска изложба, която отправя цялостен поглед към живота на хората с хранително разстройство.

Ние сме Живот на килограм — екип от висококвалифицирани психолози, който вече четири години работи по програма за превенция на хранителни разстройства сред ученици от 12 до 18 години, създадена от нас самите.

В процеса на работа осъзнахме, че темата трябва да бъде направена разбираема и достъпна за още повече хора. Поканихме фотографа и журналист Вера Гоцева, позната и като Lomovera, за да ни помогне. Дълбочината в нейните кадри и способността им да разказват са точно това, от което каузата има нужда.

За наша огромна огромна радост тя се съгласи.

Заедно решихме, че фотографска изложба ще помогне на широката общественост в България да се докосне до света на хората, страдали или страдащи от хранителни разстройства.

Помогнете ни да направим тази изложба реалност!

За реализацията имаме нужда от 4 000 лева.

Те са необходими за:

  • висококачествен печат на снимките
  • система за окачване
  • наем на зала

Надяваме се да се видим през септември, когато ще е самата изложба.

За Живот на килограм:

Създадохме програма за превенция на хранителни разстройства като анорексия, булимия, орторексия за ученици между 8 и 11 клас. Идеята ни е през играта, използвайки методите на психодрамата, да помогнем на младите хора да осъзнаят връзката между храната и емоциите.

Осъзнахме огромната нужда от подобна програма, тъй като в практиката си забелязваме все повече и повече хора с хранителни разстройства.

Вече четири години посещаваме училища в София, София, Пловдив, Велико Търново, Пазарджик, Павликени и др. Броят на директните бенефициенти прогресивно нараства, но приблизително около 1500 юноши вземат участние в превенционната програма в рамките на един учебен срок. Имаме изключителен успех и получаваме непрекъснато нови и нови покани. Провеждаме обучения за родители и учители, които искаме да продължим да развиваме.

Междувременно се включихме в социалната инициатива “Промяната” на фондация “Reach for change“ и Нова Броудкастинг Груп. “Живот на килограм” влезе в топ 5 на най-добрите социални проекти за 2018 г., избран сред над 200 други.

Вижте още за нас на сайта и Фейсбук страницата ни.
За Вера Гоцева

Води курсове по фотография, фотоуикенди, корпоративни фототиймбилдинги, групови фотоаналитични опити и публични лекции в различни формати, като TED, Creative mornings и гост-лекции в университети. Има 7 реализирани изложби. Снимките ѝ са публикувани в The Huffington post, Der Spiegel, Granta, Dnevnik, Capital LIGHT и много други издания. Сред комерсиалните ѝ клиенти са едни от най-големите компании в България.

Вижте Фейсбук страницата и Инстаграм профила ѝ.

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Виолета Керемидчиева
Donated so far
 610  лв.

Goal amount
 4,000  лв.
End of Campaign
23.07.2019
Donor(s)
5

Category : Култура / изкуство

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Извън кръга

Donors

Donor Name
Amount
Anonymous donor  50  лв.
Anonymous donor  20  лв.
Anonymous donor  20  лв.
Anonymous donor  500  лв.
Христиан Досев  20  лв.

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Виолета Керемидчиева

Campaign QR Code

Фотографската изложба на Живот на килограм и Lomovera - Платформата
Платформата.бг © 2020. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта