Back to Campaigns

Да помогнем на Багира


Багира е едно от многото бездомни животни, които кръстосват улиците на София нощно време. В неделя, на 26-ти май вечерта, е била прегазена от преминаващ автомобил в столичния квартал Христо Ботев. Случайни минувачи видели превиващото се от болка животно и сигнализираха на ЧЕТИРИ ЛАПИ.

Багира беше приета по спешност във Ветеринарна клиника Нова, които реагираха на момента. При прегледа се установи, че кучето е с множество наранявания и с опасност за живота. Пикочният мехур беше разкъсан и се наложи незабавна операция. Лекарите откриха също така травми на двата задни крака: изкълчена тазобедрена става на единия и неврологичен дефицит на другия.

Има съмнения и за травма на врата, която може да е причина за нарушена инервация.

Никой не заслужава подобна участ, а най-малкото възрастно животно – Багира е на около 12-13 години. Влачила се е по улицата преди да я намерят и е била изключително стресирана заради болката. Благодарение на подадения сигнал и бързата намеса на лекарите, кучето ще живее. Дори и най-малкото забавяне можеше да коства живота на Багира.

Полагаме непрекъснати грижи за кучето, предстои и операция на изкълчения крак. Досега лечението и операцията струват 1300 лв., а предстоящата операция и следоперативното лечение ще струват още 700 лв. Необходими са ни 2000 лв., за да дадем на Багира шанс за нов живот и достойни старини!

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Радостина Михайлова
Donated so far
 1,420  лв.

Goal amount
 2,000  лв.
End of Campaign
30.08.2019
Donor(s)
42

Category : Природа / животни

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Фондация "Четири лапи"

Donors

Donor Name
Amount
Anonymous donor  30  лв.
Anonymous donor  30  лв.
Памела Илиева  30  лв.
Violeta Velichkova Simeonov  25  лв.
Vesko Simeonov  25  лв.

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Радостина Михайлова

Campaign QR Code

Да помогнем на Багира - Платформата
Платформата.бг © 2020. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта