Back to Campaigns

Да сбъднем желание на тежко болно дете!


... през изминалите месеци работата ни ни срещна с Б. и нейното семейство. Тя е на 11 години и вече е преминала през тежко и продължително лечение за левкемия, и отскоро е в ремисия! Мечтата на Б. е да лети със самолет и да посети Париж с 4-членното си семейство. А ние в ролята на добрите джуджета (тайно!) сме се заели с осъществяването на тази мечта.

Палиативната грижа цели „да даде на дните повече живот”, а дори болните деца са на първо място... деца! Въпреки това ние – като лекари, родители и общество – забравяме това, фокусирани върху лечението и оздравяването. Детето със заболяване често е сведено до диагнозата си. То се превръща в обект на медицината, но забравяме, че болестта не премахва детските му нужди, желания и мечти – да играе, да се забавлява, да учи, да има приятели, да пътува, да твори.

Най-важната цел на Фондация „Ида” е да съхрани качеството на живот на тежко, хронично и терминално болните деца. Това означава наред с осигуряването на качествена и съобразена с научните препоръки медицинска, психологическа и социална грижа да обърнем внимание и на съхраняване на детството. Затова с ваша помощ искаме да създадем Фонд за сбъдване на детски желания, достъпен за всички деца, чието детство е помрачено от болест!

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Бояна Петкова
Donated so far
 765  лв.

Goal amount
 5,000  лв.
End of Campaign
30.05.2019
Donor(s)
17

Category : Деца в риск

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Фондация за палиативни грижи за деца "Ида"

Donors

Donor Name
Amount
Anonymous donor  30  лв.
Милена Златарова  50  лв.
Мария Г.  30  лв.
Андрей Лазаров  220  лв.
Katerina Chaleva  25  лв.

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Бояна Петкова

Campaign QR Code

Да сбъднем желание на тежко болно дете! - Платформата
Платформата.бг © 2020. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта