Back to Campaigns

Подарък за хижа Беласица


Проверявате ли какво ще е времето преди да поемете към планината? Добре ли ви звучи както си стоите в офиса, да погледнете каква е обстановката около любимите Ви хижи и заслони?

Все още има много хижи и заслони в България, до които модерните технологии не са достигнали.

Ние от "Българска Организация на Хижите с Обсервация" – БОХО™ сме се захванали да оборудваме хижи в България с интернет, онлaйн метеорологични станции и уеб камери, за да могат туристите да се информират предварително за метеорологичната обстановка в планините и да разчитат на правилна и актуална прогноза за времето, както и да популяризираме осъзнат екологичен туризъм и опазването на околната среда.

До сега успяхме да оборудваме чрез Вашите дарения 11 хижи с уеб камери, метеорологични станции или интернет и можете да ги видите на www.huts.bg :

х.Камен Дел на Витоша

х.Вихрен в Пирин

х.Мальовица в Рила

х.Конгур в Беласица

х.Беласица в Беласица

х.Рай в Стара Планина

х.Академик в Родопите

Чайната на Меча Поляна до ЦПШ "Мальовица"

х.Ловна в Рила

х. Планинарска песен на Витоша

Заслон Черни Връх на Витоша

С дарените от Вас средства ще бъде закупена и монтирана нова техника и на хижа „Беласица“ в Беласица планина и официално ще бъде включена в проекта на „Българска Организация на Хижите с Обсервация” за цялостна обсервация на околната среда в планинските райони в България.

През 2018-та година успяхме да сложим само уебкамера на хижата, за да виждате какво е времето там, но хижата се нуждае от наистина модерни антени за интернета и ново оборудване, за което нямахме средства.

Хижата е скрита измежду вековни кестенови гори на 720м н.в. по северния склон на планина Беласица в местността Илиевска нива. Представлява триетажна сграда с леглова база, ресторант, паркинг и широка поляна. Хижа "Беласица" е отремонтирана основно, стаите разполагат със самостоятелен санитарен възел, топла вода, локално парно и TV. Новите стопани са се захванали с нелеката задача да я превърнат в една модерна хижа, която да предлага отлични условия за планински туризъм и отдих сред природата на Европейско ниво.

Екипа на БОХО™ ще им помогнем това да се случи, като осигурим радио антени и качествен интернет за туристите, за което разчитаме на подкрепата на туристите и планинарите за набиране на средствата чрез тази дарителска кампания.

Нека с общи сили да възродим планинския туризъм в България и да доближим на един клик разстояние красотата на българските планини до всеки турист.

Нека заедно направим подарък и на хижа "Беласица" в Беласица планина!

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Боян Георгиев
Donated so far
 120  лв.

Goal amount
 1,470  лв.
End of Campaign
09.12.2019
Donor(s)
5

Category : Природа / животни

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Българска Организация на Хижите с Обсервация

Donors

Donor Name
Amount
Рада Бонева  15  лв.
Sonya  10  лв.
Антония Георгиева  35  лв.
Боян Шейтанов  50  лв.
Цветелина Цонева  10  лв.

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Боян Георгиев

Campaign QR Code

Подарък за хижа Беласица - Платформата
Платформата.бг © 2021. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта