Back to Campaigns

Сестра ми Мая от небето в подкрепа на семейства, преживели загуба


През 2019 година с помощта на дарителите от Платформата успяхме да отпечатаме първия тираж на книгата "Сестра ми Мая от небето" в 300 бройки. Към днешна дата имаме останали 17 книжки от тиража и е време за нов, тъй като всяка седмица с нас се свързват родители, близки или приятели на семейства, превижели перинатална загуба (загубата на бебе преди, по време на или скоро след раждането).

В тези семейства има и други, по-големи деца, които се нуждаят от обяснение на случващото се и емоционална подкрепа, за да осмислят и да преминат по-лесно през този труден период. Загубата на бебе е травма най-вече за родителите, но децата често страдат поради неразбиране на това, което се случва - културата на мълчание за смъртта и скръбта поражда страхове и несигурност, които остават неизговорени и неутешени. Множество психологически проучвания сочат, че подобно преживяване в ранна възраст оставя отражение върху начина, по който братята и сестрите в семейство, преживяло загуба, по-късно дефинират своето собствено родителство и приминават през периоди на траур. 

За да можем да продължим да осигуряваме подкрепа на тези семейства, се нуждаем от средства за отпечатване на втори тираж от книжката! Освен илюстриран разказ за загубата на бебе, тя съдържа и насоки за родители и статия за значението на загубата в живота на братята и сестрите (http://poppies-for-mary.org/sibling-grief/

Автор е Бояна Петкова, илюстратор - Весела Кучева. 

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Бояна Петкова
Donated so far
 642  лв.

Goal amount
 3,500  лв.
End of Campaign
29.09.2019
Donor(s)
23

Category : Деца в риск

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Фондация "Макове за Мери"

Donors

Donor Name
Amount
Anonymous donor  30  лв.
Anonymous donor  30  лв.
Иван Радев  40  лв.
Ирина Манушева  20  лв.
Anonymous donor  20  лв.

Giveback details


Donate 100 lv. and get:
Художествена фотография

Total: 10 gift/s/.
 

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Бояна Петкова

Campaign QR Code

Сестра ми Мая от небето в подкрепа на семейства, преживели загуба - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта