Back to Campaigns

Младежки Хор Св. Георги на международен конкурс в Гориция, Италия


Нужна ни е финансовата Ви подкрепа за смело начинание! Всеки лев ни приближава към обогатяване на духовната култура на България! Моля, подкрепете ни да участваме в:

58th INTERNATIONAL CHORAL SINGING COMPETITION “SEGHIZZI” в град Гориция, Италия 18-22 юли 2019.

Организатор: Горийска Хорова Асоциация „Seghizzi”.

Артистичен директор: Проф. Д-р Хаб. Юджиниъс Къс

Журито е международно. Кандидатстващите хорове трябва да покрият критериите на международното жури, за да бъдат допуснати за участие. Чест и признание за Хор “Св. Георги Победоносец“ е, че покри тези критерии, и официално е допуснат да участва.

Целите на фестивала са: да провокира достигане на максимални постижения на аматьорските хорове от всички възрасти и краища на света, обмен на информация и нови тенденции в тази област, да попълни певческите им и музикални знания в исторически план, да даде трибуна на националните музикални култури и традиции, да представи нови съвременни хорови творби  чрез workshop-ове, майсторски класове, концерти, изложби и състезание в 4-ри основни категории с подкатегории.

Общата стойност на проекта е 18 000 лева. Всички разходи като нощувки и храна за 9 дена, за медицинско лице, пианист, доплащане на пътните разходи, изхранване и настаняване на двама шофьори ще се покрият от личните средства на хористи, родители и творческия екип.

Финансовата помощ ще бъде използвана за транспорт на хор ,,Св.Георги Победоносец’’ с автобус от град Русе до град Гориция, Италия и обратно, както и за подпомагане на няколко деца в неравностойно положение!

 

Детско-младежки хор ,,Св. Георги Победоносец” ОМД Русе с основател и диригент Мина Драгнева-Влайкова, вече 25 години активно присъства в културните събития на България и достойно представя страната с концертите си на европейски сцени, фестивали и конкурси. Инициатор и основен организатор е на фестивала ,,Хорова среща Св. Георги” в Русе.

Репертоарът на хора е разнообразен и добре балансиран. В него винаги присъстват православни песнопения, възрожденски , патриотични, с поетично-родолюбив характер песни, фолклорни обработки, образци на световната хорова литература.

ЗАДГРАНИЧНИ ИЗЯВИ: в Румъния, Унгария, Австрия, Германия, Белгия, Полша, Гърция..

НАГРАДИ:

СРЕБЪРНА ЛИРА от Съюза на музикално-танцовите дейци в България по случай 25-та годишнина на хора

ВТОРА НАГРАДА от конкурса ,,EUROPA CANTAT” в Неерпелт, Белгия.

СПЕЦИАЛНАТА НАГРАДА на Кмета на град Бидгошч, Полша за конкурсната програма на хора в Международния фестивал ,,Музикални импресии”.

Четири ЗЛАТНИ МЕДАЛА от Национален конкурс ,,Орфеева дарба” гр.София

ГРАМОТА и СПЕЦИАЛНАТА НАГРАДА на МИНИСТЪРА на отбраната на Република България

ДИПЛОМ за високо изпълнителско майсторство от ,,БЪЛГАРСКА РИВИЕРА” - международна хорова асамблея в рамките на ММФ “Варненско лято” с председател Марин Чонев и Борис Метанин - Президент на МХА и Московски хоров съюз

И други грамоти, дипломи, плакети, както и най-голямата награда за изпълнителя – възторжените аплодисменти на публиката в страната и чужбина!

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Марина Влайкова
Donated so far
 340  лв.

Goal amount
 5,500  лв.
End of Campaign
29.06.2019
Donor(s)
4

Category : Култура / изкуство

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Детско-младежки хор "Св. Георги Победоносец"

Donors

Donor Name
Amount
Anonymous donor  20  лв.
Александър Николов  100  лв.
Anonymous donor  200  лв.
Anonymous donor  20  лв.

Giveback details


Donate 1000 lv. and get:
Цял концерт с благодарност

Total: 100 gift/s/.
 

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Марина Влайкова

Campaign QR Code

Младежки Хор Св. Георги на международен конкурс в Гориция, Италия - Платформата
Платформата.бг © 2020. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта