Back to Campaigns

Кастрация на бездомни котки в София


Благодарение на усилията на „Четири лапи“, Столична община и неправителствените организации и на метода "кастрирай, ваксинирай и върни", за 10 години броят на бездомните кучета в София е намалял повече от 3 пъти. С намаляване на кучетата обаче се забелязва увеличаване на бездомните котки, което е нормално, тъй като и двата вида използват едни и същи ресурси на средата – храна, вода и подслон. За разлика от кучетата, котките се възпроизвеждат много по-бързо: само за 10 години една некастрирана женска котка и нейното поколение може да бъдат причината за появата на близо 50 000 котета, повечето от които в първите месеци от своя нелек живот стават жертва на жестокост, инциденти, болести или борба за територия.


През 2011 г. „Четири лапи“ стартира програма за безплатна кастрация на безстопанствени котки в София в сътрудничество с някои от най-големите столични ветеринарни клиники. Всеки, който се грижи за бездомно или дворно коте, може да се възползва от програмата, като вземе ваучер от „Четири лапи“ и запише час за кастрация в някоя от партньорските ни клиники. След предоставяне на ваучера в клиниката, операцията не се заплаща, а разходите се покриват от „Четири лапи“. За 8 години по програмата ни са кастрирани, ваксинирани и обезпаразитени близо 9000 котки, като по този начин е предотвратена появата на стотици хиляди нежелани котета.


През 2019 г. имаме нужда от ВАШАТА помощ! За да можем да стартираме програмата и тази година с кастрацията на 400 котки са ни необходими 10 000 лв., които да покрият разходите за консумативи и медикаменти за операциите. Срокът, който сме си дали, е три месеца, но ако успеем да съберем сумата по-рано, ще можем да започнем операциите преди пролетния размножителен сезон на котките. Ако не успеем да съберем необходимата сума, ще покрием разходите за кастрацията на толкова котки, за колкото сме събрали средства, а ако съберем повече от предвидените средства – ще можем да заплатим за операциите на повече животни. За нас е изключително важно да не спираме програмата, защото ефективността на метода „кастрирай, ваксинирай и върни“ зависи от постоянната и масова кастрация на колкото се може повече бездомни животни. Първите 100 ваучера ще бъдат раздадени след като наберем 2500 лв.

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Явор Гечев
Donated so far
 5,495  лв.

Goal amount
 10,000  лв.
End of Campaign
29.10.2019
Donor(s)
148

Category : Природа / животни

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Фондация "Четири лапи"

Donors

Donor Name
Amount
Toni Marinov  50  лв.
Iliana Boycheva  10  лв.
Greta Gospodinova  10  лв.
Anonymous donor  20  лв.
Цонка Харизанова  10  лв.

Giveback details


Donate 25 lv. and get:
Календар на "Четири лапи" за 2019 г.

Total: 200 gift/s/.
 

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Явор Гечев

Campaign QR Code

Кастрация на бездомни котки в София - Платформата
Платформата.бг © 2021. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта