Back to Campaigns

Програма за насърчаване на женското предприемачество в Лом


Лом е малък град в най-бедния регион от страната. Качествените работни места са малко, младите хора напускат града след завършване на училище. Фондация „Генерация“ и фондация „Каузи“ вярват, че предприемачеството е едно от възможните противодействия на бедността и икономическата зависимост, особено когато става дума за млади жени и момичета в беден регион. В Лом обаче няма достатъчно и качествени услуги за насърчаване на бизнес инициативите, за подкрепа при разработване на бизнес план, консултантска и менторска подкрепа в първите стъпки на стартиращите предприемачи. Така потенциалът на много жени и момичета остава нереализиран, а уменията им – неоползотворени.

Основната цел на инициативата wENTPower е да насърчи и подпомогне предприемачеството сред момичета и млади жени като им показва успешните примери от града и региона, предоставя безплатни обучения и менторска подкрепа при разработването на бизнес план, както и достъп до възможности за финансиране чрез участие на Младежка предприемаческа борса, организирана от фондация „Каузи“ в София.

През 2018 г. десет момичета получиха подкрепа, а на две от тях им предстои представяне пред инвеститори. Търсим финансиране за продължаване на програмата wENTPower, така че следващо поколение предприемачки от Северозападна България да имат достъп до качествена менторска подкрепа и възможности за финансиране на бизнес.
Средствата са необходими за:

  • Пътни разходи и хонорари на трима лектори, които в продължение на една година ще обучават и консултират начинаещите предприемачки на теми като счетоводство, маркетинг, комуникационни умения; 
  • Разходи за пътуване на момичетата до София за участие в Младежка предприемаческа борса 2019, където ще могат да представят идеите си и да търсят финансиране за тях.

Програма wENTPower (Women ENTrepreneurship Power) стартира през 2018 г. с цел да подпомага бизнес начинанията на млади жени и момичета от Лом и малки населени места около града. 

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Сребрина Ефремова-Велева
Donated so far
 115  лв.

Goal amount
 3,000  лв.
End of Campaign
26.05.2019
Donor(s)
2

Category : Образование / наука

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Фондация "Генерация"

Donors

Donor Name
Amount
Anonymous donor  100  лв.
Мирела Яничева  15  лв.

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Сребрина Ефремова-Велева

Campaign QR Code

Програма за насърчаване на женското предприемачество в Лом  - Платформата
Платформата.бг © 2021. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта