Back to Campaigns

Филмовата лента


София е град с над 1 200 000 жители, посещаван ежегодно от хиляди туристи. Тя съчетава древната история с модерния облик на една европейска столица. Но в нея има места, които животът сякаш подминава – като подлезите. Голяма част от тях са потискащи със своите монофункционалност, неподдържаност и липса на сигурност.

Младежката инициатива „ПОдЛЕЗНО“ е създадена, за да експериментира в градската среда, като предложи една нова интерпретация на подземните публични пространства, а именно – насищане на тези нетрадиционни обекти с културно съдържание. Светлина, жива музика, художествено оформление, интерактивност, танци, събития ще превърнат подлезите в уютни, оживени, безопасни и предпочитани мултифункционални пространства за онези, които живеят, работят и отглеждат децата си в града или просто го посещават. Споделяйки културата, споделяме и желанието си за промяна, инициирана от гражданите, за ползване от гражданите.

Нашите цели: насърчаване използването на подлезите; безопасността им; промяна на предразсъдъците и възприятието на населението по отношение на тези пространства; включване на населението в цялостния процес на промяната.

След успешното обновяване на 3 софийски подлеза - на бул. "Цариградско шосе", улиците "Загоре" и "Александър Жендов", както и бул ."Ботевградско шосе" и ул. "Александър Екзарх", инициативата подготвя проект за четвърти подлез, чието местоположение ще стане известно след преговорите с общинските власти. 

Това е резюмето на новата ни идея: Киното - вечна и неостаряваща тема за всички възрасти. Редицата от ниши в някои от подлезите поразително напомня на филмова лента, като идеята е във всяка от тях да има култов кадър от известно произведение на световното кино. Две лампички ще придават ефекта на филмов прожектор, а всеки кадър ще има QR-код с името и малко информация за филма, за да може човек да се пробва да го разпознае, преди да прочете за него.

Три лесни стъпки за сканиране на QR-кодовете:

1) Изтегляте приложението OnVert Viewer;

2) Стартирате приложението и насочвате устройството към QR-кода;

3) Насочвате устройството към картинката.

Ние от екипа сме млади и мотивирани и много ще се радваме да ни изпращате идеи, да се записвате като доброволци и да ни помагате да правим средата, в която живеем по-уютна, по-цивилизована и по-човешка! Всички новини покрай инициаитивата и развитието на екипа може да следите на www.podlezno.com , както и на www.facebook.com/podlezno и може да ни пишете на podlezno@gmail.com.

Ще се радваме да работим заедно и да ни подкрепите с дарения, за да реализираме идеята си!

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Ивайло Неделчев
Donated so far
 755  лв.

Goal amount
 500  лв.
End of Campaign
21.07.2016
Donor(s)
13

Category : Култура / изкуство

Legal state: SELF-HELP GROUPS

Beneficiary: ПОдЛЕЗНО

Donors

Donor Name
Amount
Людмила Цонкова  200  лв.
Anonymous donor  20  лв.
Anonymous donor  15  лв.
Милен Добрев  60  лв.
Anonymous donor  100  лв.

Giveback details


Donate 20 lv. and get:
Статуетка "Оскар" от дървени клечки - 12
см

Total: 10 gift/s/.
 

Donate 50 lv. and get:
Статуетка "Оскар" от дървени клечки - 18
см

Total: 10 gift/s/.
 

Donate 100 lv. and get:
Статуетка "Оскар" от дървени клечки - 24
см

Total: 5 gift/s/.
 

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Ивайло Неделчев

Campaign QR Code

Филмовата лента - Платформата
Платформата.бг © 2021. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта