Back to Campaigns

Студентко - твоето място за учене!


Studentko е съвместен проект на група младежи и “ПОдЛЕЗНО” за споделено пространство за учене (co-studying) в Студентски град, което ще подобри възможностите и условията за учене на студентите. Тихо, удобно, денонощно и достъпно място, което да събира младите хора с амбиции и желание за развитие.

Основната ни цел е да предоставим необходимото спокойствие, за всички, на които то липсва. Над 30 000 студенти живеят в общежитията в Студентски град. Не е тайна, че условията на стаите не отговарят на техните нужди. Малки - без бюро за всеки, шумни, заради различните графици, нужди и активности на съквартиранти и съседи.

След проведено проучване, с над 1500 студенти, установихме че над 80% от тях имат проблеми с шума, който им пречи да се съсредоточават. Библиотеките в университетите затварят рано, не предлагат комфорт и са далеч от общежитията. Заведенията около университетите (най-често избираната алтернатива) не могат да предложат тишината, която е нужна за концентрация при учене.

Затова стартирахме Студентко - споделено място за учене в Студентски град по модела на познатите co-working пространства, но предназначено за студентите и техните учебни нужди. То ще предлага условия за самостоятелно и екипно учене, както и събития, насочени към кариерно развитие и развиване на допълнителни знания и умения у студентите.

Настоящата кампания ще помогне за ремонт и оборудване на пространството. Необходими са ремонтни дейности, свързани със стените и настилките, ново адекватно осветление, подходящо за учене, наред с монтаж на контакти, обзавеждане с мебели, а на по-късен етап и закупуване на компютри с лицензиран софтуер, които да се ползват от студентите за техните курсови работи.  

Ние вярваме, че, създавайки място, което за други европейски държави е нещо нормално и съществува задължително в допълнение към университета, ще помогнем за повишаване стандарта на живот и условията за учене на студентите и с това ще допринесем за по-светлото бъдеще на България!

Default Avatar
Юлия Иванова
Donated so far
 1,035  лв.

Goal amount
 2,000  лв.
End of Campaign
28.09.2019
Donor(s)
20

Category : Образование / наука

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: фондация ПОдЛЕЗНО

Donors

Donor Name
Amount
Мариана Киречева  30  лв.
Даниел Иванов  610  лв.
Величко Димов  50  лв.
Мария Иванова  20  лв.
Anonymous donor  20  лв.

Campaign QR Code

Студентко - твоето място за учене! - Платформата
Платформата.бг © 2020. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!