Back to Campaigns

Студентко - твоето място за учене!


Studentko е съвместен проект на група младежи и “ПОдЛЕЗНО” за споделено пространство за учене (co-studying) в Студентски град, което ще подобри възможностите и условията за учене на студентите. Тихо, удобно, денонощно и достъпно място, което да събира младите хора с амбиции и желание за развитие.

Основната ни цел е да предоставим необходимото спокойствие, за всички, на които то липсва. Над 30 000 студенти живеят в общежитията в Студентски град. Не е тайна, че условията на стаите не отговарят на техните нужди. Малки - без бюро за всеки, шумни, заради различните графици, нужди и активности на съквартиранти и съседи.

След проведено проучване, с над 1500 студенти, установихме че над 80% от тях имат проблеми с шума, който им пречи да се съсредоточават. Библиотеките в университетите затварят рано, не предлагат комфорт и са далеч от общежитията. Заведенията около университетите (най-често избираната алтернатива) не могат да предложат тишината, която е нужна за концентрация при учене.

Затова стартирахме Студентко - споделено място за учене в Студентски град по модела на познатите co-working пространства, но предназначено за студентите и техните учебни нужди. То ще предлага условия за самостоятелно и екипно учене, както и събития, насочени към кариерно развитие и развиване на допълнителни знания и умения у студентите.

Настоящата кампания ще помогне за ремонт и оборудване на пространството. Необходими са ремонтни дейности, свързани със стените и настилките, ново адекватно осветление, подходящо за учене, наред с монтаж на контакти, обзавеждане с мебели, а на по-късен етап и закупуване на компютри с лицензиран софтуер, които да се ползват от студентите за техните курсови работи.  

Ние вярваме, че, създавайки място, което за други европейски държави е нещо нормално и съществува задължително в допълнение към университета, ще помогнем за повишаване стандарта на живот и условията за учене на студентите и с това ще допринесем за по-светлото бъдеще на България!

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Юлия Иванова
Donated so far
 1,035  лв.

Goal amount
 2,000  лв.
End of Campaign
28.09.2019
Donor(s)
20

Category : Образование / наука

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: фондация ПОдЛЕЗНО

Donors

Donor Name
Amount
Мариана Киречева  30  лв.
Даниел Иванов  610  лв.
Величко Димов  50  лв.
Мария Иванова  20  лв.
Anonymous donor  20  лв.

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Юлия Иванова

Campaign QR Code

Студентко - твоето място за учене! - Платформата
Платформата.бг © 2020. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта