Back to Campaigns

Информационни табели за рида Алабак в Западни Родопи


Знаете ли, че Алабак е невероятно красив рид, разположен в Западни Родопи, между долините на реките Яденица и Чепинска. В подножията му се гушат разпилени родопски селца, бликат топли минерални извори, а по долината на Чепинска река и по притока ѝ Абланица се извива пътят на теснолинейката, сякаш извадена от приказка. Спиращите дъха гледки и красотата на това място възторгват Иван Вазов и в произведението си "В недрата на Родопите" той пише: " Алабак – аллах бак! Турците казват, че от тука се виждал бог. 
Ако не видях бога, то видях най-възхитителната панорама на вътрешните Родопи. Непрекъснати вериги гористи планини, надиплени живописно една зад друга, подпират от вси страни кръгозора.”

Това прекрасно място има нужда от вашата помощ, за да стане по-популярно и повече хора да се радват на красотата му.  

Последните 3 години почистихме и маркирахме около 150 км туристически и колоездачни пътеки и маршрути в рида Алабак. До момента всички дейности по инициативата се финансираха с лични средства. Тя обаче се разрастна много и сега имаме нужда от вашата помощ, за да продължим напред. Искаме да поставим 12 броя информационни табла на определени ключови места в планината и по спирките на теснолинейката. Тяхната цел ще бъде да дават информация на туристи и колоездачи за маршрутите, забележителностите и други интересни обекти в района. 

Ориентировъчната цена на едно табло, изработено от материал, издръжлив на метеорологичните условия и допълнителна дървена рамка е приблизително 110 лв за размер А0.

Вярваме, че с общи усилия ще съберем средства, с които да финансираме табелите, както и други дейности, за които ще направим отделни кампании занапред.  За повече информация разгледайте страницата ни: https://alabak.info или ни последвайте https://facebook.com/alabak.info

Благодарим ви от сърце!

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Павел Сидеров
Donated so far
 1,520  лв.

Goal amount
 1,400  лв.
End of Campaign
12.01.2019
Donor(s)
22

Category : Подобряване на средата

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Сдружение "Алабак"

Donors

Donor Name
Amount
Anonymous donor  20  лв.
Martin Karachorov  50  лв.
Anonymous donor  10  лв.
Атанас Гинев  50  лв.
Anonymous donor  30  лв.

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Павел Сидеров

Campaign QR Code

Информационни табели за рида Алабак в Западни Родопи - Платформата
Платформата.бг © 2020. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта