Back to Campaigns

Готови за света!


Международната награда на херцога на Единбург (накратко наричана Наградата) е програма, която изгражда универсални и житейски умения в младите хора на възраст 14 до 24 г. Това е Награда за това да победиш себе си, да поемеш лична отговорност за своето собствено развитие и за развитието на общността, в която живееш.

За да постигне това, ние обучаваме и подкрепяме училища от цялата страна, които имат интерес и желание да бъдат представители на международно признатата програма, а учителите да влязат в ролята на вдъхновяващи Лидери (ментори) на младежи. Сумата, която покрива разходите на едно училище да се включи в Наградата е 900 лв. Не всяко училище в България успява да си го позволи, а нуждата и желанието да се развиват универсални и житейски умения в учениците нараства.

С настоящата кампания искаме да съберем таксата за 5 училища, които имат мотивация да се включат в програмата, но нямат финансовата възможност да направят това. Със събраната сума, Фондацията на Наградата ще лицензира 5 училища, ще обучи 25 Лидера и ще даде възможност на минимум 100 младежи да се включат и да постигнат Международната награда на херцога на Единбург в България. Кампанията е част от глобална инициатива “#ГотовиЗаСвета” или #Worldready.

Наградата е водеща международна програма за личностно развитие на младежи на възраст 14-24 г., която изгражда ключови универсални и житейски умения. Развивайки се в процеса на неформалното обучение младежите повишават възможността си за професионална и лична реализация. С подкрепата на опитен възрастен (т. нар. Лидер в програмата) си поставят индивидуални предизвикателни цели в 4 основни направления: доброволчество, развитие на умения, физическа активност и преживяват приключение в природата. Повече от 60 години над 1,3 млн. младежи в над 130 държави развиват универсални умения като постоянство, работа в екип, увереност, целеполагане, участвайки в установената в цял свят престижна програма.

Освен по-добрата версия на себе си, младежите ще получат и сертификат и значка, лично от президента на Р. България - патрон на инициативата у нас. А като резултат от тази инвестиция, в България ще има още 100 младежи, които могат да си поставят лични цели и да ги постигат, ще знаят колко важно е да бъдеш доброволец и да имаш отношение към общността, в която живееш, няма да се страхуват да поемат живота си в свои ръце и ще бъдат пример и вдъхновител за най-малко още 100 младежи да направят същото.

Можете да ни подкрепите и чрез DMS NAGRADATA на номер 17777 за трите мобилни оператора, за повече подробности: https://goo.gl/HEBCSF

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Евгения Ковачева
Donated so far
 1,160  лв.

Goal amount
 4,500  лв.
End of Campaign
05.12.2018
Donor(s)
22

Category : Образование / наука

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Международна награда на херцога на Единбург - България

Donors

Donor Name
Amount
Anonymous donor  100  лв.
Ирина Димитрова  10  лв.
Илина Мутафчиева  50  лв.
Anonymous donor  20  лв.
Anonymous donor  100  лв.

Giveback details


Donate 10 lv. and get:
стикер #WorldReady

Total: 200 gift/s/.
 

Donate 25 lv. and get:
Тениска "Ти си Наградата"

Total: 20 gift/s/.
 

Donate 100 lv. and get:
Среща с чаша и домашни курабийки с
екипа на Наградата в България

Total: 5 gift/s/.
 

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Евгения Ковачева

Campaign QR Code

Готови за света! - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта