Back to Campaigns

Подарък за хижа Ехо - нови акумулаторни батерии


Здравейте, приятели!

Този път ние от БОХО™ се обръщаме към планинарското съсловие в България с един ЗОВ ЗА ПОМОЩ, свързан със старопланинската хижа „Ехо“.

Хижа „Ехо“ се намира в пределите на „Национален парк Централен Балкан“ и е построена под самия връх Юмрука, на около 1700 м н. в. От нея се откриват красиви гледки към целия Веженски дял на запад и района на хижа Козя стена на изток. Всеки от Вас, който я е посещавал, знае какво емблематично място е тя.

Хижата е основен пункт за туристите и планинарите преминаващи маршрута КОМ-ЕМИНЕ.

Хижата е собственост на Спортно туристическо и природозащитно дружество „Академик“ - Русе и от 11 години се стопансва от хижаря Иван Кавалски.

През 2015-та година благодарение на труда и безвъзмездните дарения на телекомуникационния оператор "Плади Компютърс" (www.pladi.bg) и неговия екип от професионалисти на хижата беше изградена система за електрифициране чрез соларни панели. От тогава на хижата има електричество, интернет достъп и уеб камера.

За съжаление монтираните от екипа на Плади през 2015-та година акумулаторни батерии за соларната система са вече почти неизползваеми и са преминали всичките си цикли на живот, поради което е необходимо да бъдат закупени и инсталирани нови.

За да може хижа „Ехо“ да продължи да бъде електрифицирана и в следващите от 7 до 10 години са необходими нови 4 броя по-модерни акумулатора, като сумата необходима за тяхното закупуване е сериозна и към момента не е по силите нито на дружеството, нито на хижарите. 

Обръщаме се към всички Вас, които имате отношение не само към хижата, но и към планинския туризъм в България като цяло с молба да подкрепите с каквото сума Ви е възможно тази наша дарителска кампания за хижа „Ехо“.

Хижата е билна, което прави достигането й през зимата много трудно и дори опасно или невъзможно, поради което разполагаме със съвсем малко време (по-малко от месец), за да преварим зимата и снега и да закупим, транспортираме и инсталираме новите аумулатори.
В противен случай хижата ще остане без електричество, интернет и уеб камера през идващата зима и ще бъде трудна както за хижарите, така и за туристите.

Помогнете ни да осигурим необходимите акумулатори за хижа „Ехо“. Дори и най-малкото Ваше дарение ще ни бъде от голяма полза!

Кои сме ние?

Ние от „Българска Организация на Хижите с Обсервация“( БОХО™ ), сме група планинари ентусиасти и сме се захванали да оборудваме хижите в България с интернет, онлaйн метеорологични станции и уеб камери, за да могат туристите да се
информират предварително за метеорологичната обстановка в планините и да разчитат на правилна и актуална прогноза за времето, както и да популяризираме осъзнат екологичен туризъм и опазването на околната среда.

Досега успяхме да оборудваме чрез Вашите дарения 8 хижи с уеб камери, метеорологични станции или интернет и можете да ги видите на интернет страницата ни www.huts.bg :

х.Камен Дел на Витоша

х.Вихрен в Пирин

х.Мальовица в Рила

х.Конгур в Беласица

х.Беласица в Беласица

х.Рай в Стара Планина

х.Академик в Родопите

С дарените от Вас средства ще бъдат закупени и монтирани 4 нови акумулатора на хижа „Ехо“ в „Национален парк Централен Балкан“. 

Нека с общи сили да възродим планинския туризъм в България и да доближим на един клик разстояние красотата на Българските планини до всеки турист.

Нека заедно направим подарък и на хижа „Ехо“ в „Национален парк Централен Балкан“!

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Боян Пресолски
Donated so far
 2,489  лв.

Goal amount
 2,310  лв.
End of Campaign
31.10.2018
Donor(s)
71

Category : Природа / животни

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Българска Организация на Хижите с Обсервация - БОХО™

Donors

Donor Name
Amount
Димитър Янкулов  20  лв.
Красимира Антонова  15  лв.
Емил Торофиев  20  лв.
Детелина Георгиева  20  лв.
Станислав Жулев  200  лв.

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Боян Пресолски

Campaign QR Code

Подарък за хижа Ехо - нови акумулаторни батерии - Платформата
Платформата.бг © 2020. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта