Back to Campaigns

Орешенските матемагьосници


        Миналата година благодарение на 11 мили хора, които станаха съпричастни към нашата кауза, отборите на „Орешенските матемагьосници” от ОУ „Васил Левски”, с. Орешене имаха възможността да са част от състезанието по математика на английски език  - ”Сблъсъкът на математиците”, проведено в гр. Самоков. Отборът на 8-ми клас спечели второ място и първата си купа. Всяко от децата си тръгна с грамота за участие в състезанието и преживя страхотни моменти и емоции. Това показа на децата, че в крайна сметка няма невъзможни неща. Освен разходката из града всеки от участниците ще помни и посещението на късноантичната крепост Цари Мали град.

      Сега отново се обръщаме към вас, мили хора, и за пореден път търсим вашата подкрепа за участие на новите отбори на „Орешенските матемагьосници” в тазгодишното състезание по математика в гр. Самоков, което ще се проведе на 21.04.2018 г. В него ще вземат участие 21 ученика с нисък социално-икономически статус от 2-ри до 7-ми клас. Участвайки в състезанието, децата ще приложат и надградят своите знания по математика и английски, както и своите умения за работа в екип. Ще демонстрират на съучениците си и местните хора, че въпреки скромния си произход, те вярват в себе си и не се страхуват да се опитат (мотото ни е “От малко село, но работим смело!”). Самото участие ще ги мотивира да учат английски и математика и ще повдигне тяхно самочувствие, което е ключово за успехите им в бъдеще.

Тук можете да видите кои са „Орешенските матемагьосници” и защо искат да участват в състезанието https://www.youtube.com/watch?v=WRnwVJU7Mgg

Защо да даря?

       Финансирайки участието на децата от село Орешене ти ставаш съмишленик на идеята за равен достъп до възможности за всички ученици независимо техния произход и социално-икономически статус.

Бюджет

      В състезанието ще участват 21 деца, които ще са придружени от 4-ма учители от училището. Предвид разстоянието между населените места участието налага нуждата от една нощувка за учениците в гр. Самоков. Цената на нощувка е 20 лв. на дете. Останалите пари са необходими за осигуряване на вечеря, храна и вода по време на пътуването до гр. Самоков и обратно, които са в размер на 15 лв. на дете. Транспортът на учениците се поема от училището.

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Светлана Николова
Donated so far
 800  лв.

Goal amount
 780  лв.
End of Campaign
13.04.2018
Donor(s)
13

Category : Образование / наука

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: ОУ "Васил Левски"

Donors

Donor Name
Amount
Anonymous donor  20  лв.
Димитър Кочков  100  лв.
Anonymous donor  20  лв.
Йоана Славова  20  лв.
Anonymous donor  40  лв.

Giveback details


Donate 50 lv. and get:
Картичка, нарисувана от
ученик участник.

Total: 15 gift/s/.
 

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Светлана Николова

Campaign QR Code

Орешенските матемагьосници - Платформата
Платформата.бг © 2021. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта