Back to Campaigns

Лято за деца без родители


Набираме парични дарения за летен лагер за 14 деца от общински дом за деца.

Когато за тях не са организирани ангажиращи преживявания, децата и младежите в институциите не прекарват ваканцията по най-полезния начин. Някои стоят в дома и се затварят в себе си, а други обратното - прекарват времето навън и често попадат в проблемни ситуации и в групи с вредно и дори престъпно поведение. 

Ние полагаме всички усилия, за да осигурим по-цветно и пълноценно детство за децата, лишени от родителски грижи. За лятото на 2024 г. организираме едноседмичен лагер във Врачанския Балкан!

Избрахме този лагер, защото целим „изваждане“ на децата от изолираната им среда, поставяйки им определени предизвикателства. Те от своя страна стимулират вродената им креативност и спомагат за личната им изява. Смяната на фокуса, различният поглед към света и собственото място в него, излизането от зоната на комфорт – това е начинът, по който всеки човек учи най-много. 

Интригуващ е и приключенският елемент. Той показва различен начин на живот и на прекарване на свободното време, осмисля и емоционално „зарежда“ младежите с позитивни и незабравими спомени. Спомага за това те да се опознаят по-нестандартен игрови път, като се учат да действат и работят в екип, който се поддържа, бори, спори, аргументира, доказва и в крайна сметка достига до своето познание и място в обществото.

За да могат децата да получат това преживяване са необходими 15 162 лева за 19 души общо. С тях ще заплатим разходите към организаторите на лагера за 14 младежи, 3-ма възпитатели и 2-ма инструктори. В цената е включено всичко необходимо за седем нощувки - лицензиран транспорт, настаняване на база пълен пансион в младежки еко център Очиндол, екипировка и материали за активностите, застраховка, ДДС. Сумата не е малка, но с условията за децата и сигурността им не се правят компромиси. 

 

Двете преходни жилища, в които живеят младежите се намират в София, кв. Горна баня. Преходните жилища са центрове за настаняване от семеен тип към Столична община. Четиринадесет деца и младежи на възраст от 16 до 18 годишна възраст живеят в двете жилища за алтернативна грижа - Преходно жилище "Неофит Рилски" и Преходно жилище "Захари Стоянов", тъй като растат без родителска грижа. Те всички учат, а някои и работят допълнително. 

Ние сме доброволци от фондация „Програма Генерация“ и подпомагаме уязвими деца, като се стремим да осигурим за тях условия за личностно развитие, подготовка за училище, насочване към подходяща професия. Това не се предоставя от държавата – нейните грижи се ограничават до подслон и изхранване. Затова се стараем да подготвяме децата за всичко, което ги очаква, когато напуснат социалната система, в която живеят сега. 

За тази цел развиваме менторска програма за доброволци, които подкрепят индивидуално децата и са тяхна опора днес и след навършване на пълнолетие. Всички ресурси за развитието на децата се осигуряват от дарения. Организираме уроци и обучения, културни мероприятия, почивки и приключенски екскурзии за младежите. И не на последно място - средства за създаване на уют и веселие при честване на общи и лични празници. С всичко, което правим за уязвимите деца и семейства, можете да се запознаете на нашата интернет страница: https://generation-program.com 

Столична община е осигурила много добри битови условия за децата, но няма достатъчно ресурс за организиране на ваканционни атракции, екскурзии и отдих сред природата и на море.

Това е призив за дарение, за да могат 14 деца без родители, както всички деца със семейства,  да отидат на почивка, съчетана с полезни активности!

Ще зарадваме дарителите със снимки и благодарности от децата и младежите, както и по традиция ще направим подробен отчет на изразходваните средства.

За да следите изпълнението на кампанията и за да научавате за нашите нови инициативи, последвайте нашите страници във facebook, Instagram и LinkedIn.

Нека дарим на тези деца лято, изпълнено с незабравими моменти и надежда за по-добро бъдеще!

 

Помогнете ни, за да помогнем! 

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Жени Шиер
Donated so far
 1,538  лв.

Goal amount
 15,162  лв.
End of Campaign
13.08.2024
Donor(s)
9

Category : Деца и младежи от институции

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Фондация “Програма Генерация”

Donors

Donor Name
Amount
Ива Николова  20  лв.
Ивайло Люцканов  100  лв.
Константин  20  лв.
Anonymous donor  20  лв.
Anonymous donor  200  лв.

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Жени Шиер

Campaign QR Code

Лято за деца без родители - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта