Back to Campaigns

Всичко може да се случи. Всеки може да помогне!


Внезапния сърдечен арест (ВСА) е водеща причина за смърт в целия свят. Такъв инцидент се случва на всеки 45 секунди в Европа. Случва се на мъже и жени, възрастни и млади, дори деца и активни спортисти.

Статистически, внезапния сърдечен арест е значително по-рядко срещан при деца под 8 годишна възраст, а значително по-застрашена е възрастовата група над 30 години. Независимо от тази глобална статистика, обаче, в активния спорт има редица случаи на ВСА при деца, като един от наблюдаваните отключващи фактори е удар в гърдите при контактни спортове и спортове свързани с движение с висока скорост.

Според актуално проучване, публикувано в научния журнал на Американската сърдечна асоциация, при над 60% от случаите, в които е имало едновременно незабавно оказана първа помощ от свидетели на инцидента и ранна дефибрилация, извършена отново от свидетелите преди пристигане на спешна помощ е имало положителен изход за пострадалия.

Само по време на официални срещи в Националната хокейна лига са докладвани 5 случая на състезатели, получили сърдечен арест по време на игра и спасени още на леда, благодарение на незабавната реакция на присъстващите и наличието на автоматичен дефибрилатор на терена.

С вашата подкрепа и със съдействието на клубовете по хокей на лед, фигурно пързаляне и шорт трек, Българска федерация по хокей на лед и Българска федерация  по кънки се надяваме да осигурим автоматичен дефибрилатор за сигурността на децата ни в Зимен дворец на спорта в София.

В Зимния дворец на спорта почти целогодишно се провеждат спортни занимания и тренировки както на възрастни хора, така и на деца. Често през зимните месеци посетителите са стотици едновременно, като по време на турнири и състезания с публика могат да бъдат и много повече.

  • Тук провеждат тренировките си членовете на повече от 12 спортни клуба.
  • Над 1000 активно спортуващи деца, младежи и възрастни.
  • Близо 100 деца едновременно по време на турнири.
  • До 2000 посетители на събития с публика.

ПОДКРЕПЕТЕ кампанията на фондация „Първите три минути“ и не забравяйте: 

Всичко може да се случи. Всеки може да помогне!

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Николина Копчева
Donated so far
 310  лв.

Goal amount
 5,994  лв.
End of Campaign
30.04.2024
Donor(s)
10

Category : Лечение / рехабилитация

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Фондация 'Първите три минути'

Donors

Donor Name
Amount
Гергана  50  лв.
Anonymous donor  30  лв.
Anonymous donor  30  лв.
Pashpurova  30  лв.
Anonymous donor  20  лв.

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Николина Копчева

Campaign QR Code

Всичко може да се случи. Всеки може да помогне! - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта