Back to Campaigns

ЗаЕдно с ПоМощ от сърце!


ПоДари защитено и сигурно пространство за пострадалите от домашно насилие в област Хасково!

Мили хора! Отправяме нашата кампания към всеки един човек или организация, към бизнеса, към всички, които разбират проблема, не толерират домашното насилие и искат да ни подкрепят. Всяка Ваша подкрепа е реален шанс за живот без насилие!

ЗаЕдно с ПоМощ от сърце!

Hие сме малка местна организация със сърцат екип, който вече 12 години помага на пострадалите от домашно насилие в област Хасково - жени, мъже, деца, възрастни хора. Бързо станахме разпознаваеми като организация, която помага истински. През годините се местехме от място на място, стараейки се да покриваме непосилните за нас наеми и да бъдем достъпни за всички наши потребители.

Годишно ни търсят за помощ около 200 човека. През всички тези години сме помогнали на 1687 души да прекратят цикъла на насилието и да започнат живот без насилие, да се почувстват сигурни, да повярват в собствените си възможности, да намерят работа и подслон, да разберат, че насилието не е присъда за цял живот и изход винаги има! При нас тези хора имат възможност да получат безплатни консултации с юрист, психолог, социален работник, а ако има нужда - и с адвокат и трудов посредник.

За съжаление сме изправени пред ситуация, в която хората все така ни търсят, но нашата възможност да помагаме на жертвите на домашно насилие намалява, защото се налага често да се местим и да търсим помещения с поносим наем.

В края на 2022 г. всичко сякаш придоби друг облик и ни вдъхнови с нова надежда и сили да продължим. Община Хасково  оцени постоянството ни през годините в защитата на лица жертви на домашно насилие и ни предостави 5 помещения от административна сграда в гр. Хасково. Сега пред нас стои нелеката задача, но същевременно и възможност да ги отремонтираме и в тях да продължим дейността си в подкрепа за нуждаещите се основно жени и деца, страдащи от насилие, подлагани на икономическа зависимост от насилника, често наказвани с лишаване от храна, гонени от дома си, обиждани, физически малтретирани, често осакатявани, за съжаление и убивани.

Със събраните средства от кампанията ще направим първата крачка да отремонтираме помещенията и да ги подготвим за Консултативен център за жервти на домашно насилие. Необходим е цялостен ремонт на помещенията и минимално първоначално обзавеждане. По наши изчисления за цялостен ремонт на всички помещения се нуждаем от най-малко 15 000 лв. за това, а след това предстои оборудването и обзавеждането им за поне още толкова. Целият ни екип, вярваме, че това е постижимо и заедно ще извървим пътя до сбъдването на тази мечта!

Вашата навременна помощ ще даде шанс и сила на пострадалите от домашно насилие и на децата им за нов живот и бъдеще без насилие! Те ще имат защитено и безопасно място, където да бъдат чути и да получат безплатна помощ, за да се справят с травмите и последствията от домашното насилие, което преживяват, а насилието ще бъде трайно ограничено или прекратено, което е и смисъла на нашия труд и усилия през годините.

ЗаЕдно с ПоМощ от сърце!

 NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Петя Петкова
Donated so far
 100  лв.

Goal amount
 15,000  лв.
End of Campaign
30.06.2024
Donor(s)
1

Category : Човешки права

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Фондация "Х и Д Джендър перспективи"

Donors

Donor Name
Amount
Атанас Колев  100  лв.

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Петя Петкова

Campaign QR Code

ЗаЕдно с ПоМощ от сърце! - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта