Back to Campaigns

Подкрепи ученици сами да постигат позитивна промяна в своите общности


За Училищни чудеса:

Ние сме екип от млади хора. Всички сме били преподаватели и вярваме в потенциала на всяко дете в България. Затова вече пета година отделяме голяма част от свободното си време, за да предоставяме разнообразни възможности за развитие на ученици от малки населени места.

В програма „Училищни чудеса” през 2017/2018 учебна година работим с 36 ученици от 11 населени места (Ябланица, Добревци, Орешене, Брестница, Златна Панега, Луковит, Дерманци, Торос, Петревене, Румянцево и Черни Осъм). Организираме им обучения и пътувания и ги учим на лидерски умения, като ги подтикваме да анализират и намират решения на проблемите в своите общности, да работят по проекти на местно ниво.

Работим с 11 лидерски екипа – по един във всяко населено място. Всеки екип разрешава различен критичен проблем в своята общност, който сам е идентифицирал. 16 ментори доброволци подкрепят децата в работата по проектите им: предлагат им външен поглед и опит, помагат им да разширят кръгозора си и им показват по-различни ролеви модели.

За успешното осъществяване на 11те ученически инициативи:

Учениците сами определиха едни от най-сериозните проблеми в техните общности: ранни бракове, домашно насилие, бедност, отпадане от училище, незаконни сметища и др., които дори възрастни и опитни хора трудно успяват на решат. За да могат да се справят в начинанията си, учениците имат нужда от по-чести срещи с менторите си и с хора, които имат опит в работата по избраните от тях проблеми, така разширяват знанията си и разбирането си по темата. 

“Г-жо, можете ли да ни изпратите тази презентация за език на жирафа? Искаме да я представим и на други ученици в нашето село!” с тези думи Галин, Кристина и Патриция от екип Румянцево си тръгват от обучението ни за комуникативни умения :)

Защо да даря?

Подкрепата към Училищни чудеса помага за развиването на отговорни местни лидери в един от най-бедните региони в България, които са способни да се справят проактивно с предизвикателствата в техните общности и допринасят за едно по-устойчиво гражданско общество.

Бюджет - 2500лв.

Разход за 1 ученик за участие в оставащите 3 обучения и събития: 70лв.

Сумата включва транспортни разходи за учениците, менторите и екипа, храна, материали, наем на техника и билети и такси за посещения на обекти и мероприятия с образователна цел. Едно от трите събития е закриващото събитие за годината, на което всеки екип ще има възможност да покани по 8 важни и допринесли за техните проекти хора. Очакваме над 150 души да откликнат на поканата ни.

Тук можете да прочете за откриващото събитие през есента:

http://lukovit-news.com/sbitieto-s-grizha-za-moyata-obshhnost-sbra-nad-120-choveka-v-ou-neofit-rilski.html

Default Avatar
Йоана Славова
Donated so far
 1,290  лв.

Goal amount
 2,500  лв.
End of Campaign
10.04.2018
Donor(s)
12

Category : Образование / наука

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Фондация "Ук"

Donors

Donor Name
Amount
Anonymous donor  100  лв.
Anonymous donor  50  лв.
Anonymous donor  20  лв.
Anonymous donor  100  лв.
Ивана Танова  100  лв.

Giveback details


Donate 20 lv. and get:
Благодарствено видео от нашите
ученици!

Total: 125 gift/s/.
 

Campaign QR Code

Подкрепи ученици сами да постигат позитивна промяна в своите общности - Платформата
Платформата.бг © 2020. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!