Back to Campaigns

Подкрепи ремонта на читалище


Познаваш ли софийското Читалище „Д-р Петър х.Берон – 1925“?  

Ако си на „ти“ със София, но не си чувал за него, знаеш го – споделя стена със зала „Янко Сакъзов“ на Столичния куклен театър, по северния ръб на парка „Заимов“. Създадено е на 25 ноември в годината от името си в същия район, който тогава се е наричал „Кюлуците“.

Днес под покрива му действа библиотека с внушителни 20 000 тома книги; звучат песни от изпълнителни на всякакви възрасти (вкл. вокална група „Пим-Пам“); вихрят се танци във всякакви стилове; наследници на Моцарт подскачат по клавишите в три класа по пиано и въобще ври и кипи от енергията на близо 400 посетители годишно. 

През януари 2023 г. силен вятър откъсва парчета от изолацията на покрива на няколко места и така дава шанс на дъждовната вода необезпокоявано да наводни салона на читалището. С много усилия и ценни читалищни средства, покривът е изцяло ремонтиран, но щетите по тавана в салона са все още видими – на места мазилката не е издържала на водното напрежение и е паднала. Накратко: таванът вече не капе, но плаче за ремонт. 

Стойността на ремонта е 7000 лв. и за да ги осигурим стартирахме кампания за набиране на финансови средства, с която те призовахме да помагаш, с колкото можеш да отделиш. И ти го направи – за две седмици в сметката на кампанията постъпиха 2000 лв.
Останалата част от нужната сума (5000 лв.) бе дарена от корпоративен герой, открил каузата през социалните мрежи.

Кампанията обаче продължава с набирането на средства за подмяна на осветителните тела в салона! За тази нова цел получихме оферта с 50% отстъпка за нови и много по-модерни светлини от фирма “Диском” ЕООД, която е на стойност 780.73 лв.

Благодарим ти, че ще ни помогнеш да ги осигурим!

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Моника Симеонова
Donated so far
 150  лв.

Goal amount
 7,000  лв.
End of Campaign
14.04.2024
Donor(s)
3

Category : Култура / изкуство

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Читалище „Д-р Петър х.Берон – 1925“

Donors

Donor Name
Amount
Ирина Станкова-Милева  20  лв.
Anonymous donor  30  лв.
Anonymous donor  100  лв.

Giveback details


Donate 10 lv. and get:
Дигитален сертификат за дарение от
TimeHeroes

Total: 100 gift/s/.
 

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Моника Симеонова

Campaign QR Code

Подкрепи ремонта на читалище  - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта