Back to Campaigns

Образователна игра за пътна безопасност 'Пътят на промяната'


Кое е най-ценното, което имаме? Безспорно отговорът е човешкият живот. А животът на младите хора пък е най-ценното от ценното. Успоредно с това обаче България е на второ място в Европейския съюз по брой жертви на пътя. Стряскащо, нали?

Много от нас мислят, че почти нищо по нашите улици не зависи от нас, че шофираме правилно, че … но не е така. Всъщност има толкова много неща, които можем да направим. Например да не бъдем безразлични, да забележим проблема, да съобщим за него, да не премълчим, да бъдем загрижени, осъзнати и отговорни граждани, пък защо не и да се променим?

Преди точно една година „Пътят на промяната“ започна като гражданска инициатива, работеща в посока образование на гражданите по отношение на превенцията на пътно-транспортни произшествия и пътната безопасност.

За тази една година имаме проведени работилници със близо 150 младежи и 100 възрастни. Имаме потвърдени планирани работилници в още три училища. За тази една година имаме и реализирани следните дейности:

  • Издаване на книга с кауза „Пътят на промяната“
  • Образователно видео по темата: https://www.youtube.com/watch?v=xq93jBeQwIA
  • Образователна игра „Пътят на промяната“ за младежи на възраст 16+ години. Играта се състои от карти, които участниците подреждат в причинно-следствени връзки и по този начин се запознават с различни аспекти на пътната реалност, с идеята за превенцията и за активното гражданско поведение.

Искаме да продължим дейността си, да адаптираме играта и за по-малки деца на 10+ години и да я популяризираме сред различни образователни институции. За целта са ни нужни 3600лв. Със събраните средства ще издадем още 200 бройки от играта (първият тираж беше само 50 бройки). Планираме да разпространим играта в училища и неправителствени организации, които да я използват при работа по темата за пътната безопасност, която все повече се убеждаваме, че трябва да е ежедневна.

А ето и два отзива от участници в нашите работилници. Момиче от 11 клас от столично училище възкликна: „Ето такива работи трябва да правим в час! Практически, ... които ще ни помогнат в живота!“ А мъж на средна възраст сподели, че след участието си в нашата игра и след известна катастрофа в столицата е спрял да шофира след употреба на ... За нас важното е, че хората казват, че играта и замисълът са въздействащи и водят до това те (участниците) да искат да се променят!

Сигурни сме, че с Ваша помощ това ще се случи! И благодарим, защото знаем, че всеки акт на дарителство е направен не от какви да е подбуди, а просто от сърце!

Повече за нашата неправителствена организация можете да намерите тук:

https://celbg.org/

Ето ни и във фейсбук:

Център за учене чрез преживяване: https://www.facebook.com/celbg.org

Пътят на промяната: https://www.facebook.com/profile.php?id=100093994893066

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Румяна Георгиева-Илиева
Donated so far
 30  лв.

Goal amount
 3,600  лв.
End of Campaign
29.04.2024
Donor(s)
1

Category : Образование / наука

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Сдружение „Център за учене чрез преживяване“

Donors

Donor Name
Amount
Anonymous donor  30  лв.

Giveback details


Donate 3600 lv. and get:
Книга с кауза

Total: 25 gift/s/.
 

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Румяна Георгиева-Илиева

Campaign QR Code

Образователна игра за пътна безопасност 'Пътят на промяната' - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта